Топ 20 за 20 години „Изток-Запад“

Игра
Скъпи читатели и съмишленици, още веднъж ви благодарим, че бяхте до нас през последните 20 години. Благодарим за интереса, вълнението, любопитството, подкрепата и градивната критика. Благодарим за активното четене.

Навръх рождения си ден ви попитахме коя е любимата ви книга на „Изток-Запад“. Многобройните ви отговори ни напълниха душата! Прекрасно е да видим колко много и различни заглавия са се превърнали в специални и за вас. Подредихме ги в класация, за да обявим кои са най-обичаните книги на издателството за изминалите 20 години. Както ще се уверите сами, резултатът говори за отличен читателски вкус.

Уви, няма как да поберем цяла книжна вселена в топ 20. Но няма как и да не споменем еднократни отговори като: „Гьодел, Ешер, Бах: една гирлянда към безкрайността“, „Даодъдзин“, „Изворът“, „В кафенето на екзистенциалистите“, „Световните религии“, „Забравеното изкуство да възпитаваш“, „Голямата панда и Малкия дракон“ – щастливи сме, че оценявате нашите уникални находки. Това се отнася и за най-малките ни читатели, които са намерили при нас своята книжка: „Щастливата къща“, „Шмакофокци“, „Книга за емоциите“, поредиците за тролчето Сърдитко и за Оно и Онче

Повечето от вас не посочват само една книга, а изброяват любимите си автори: Карлос Руис Сафон, Гийом Мюсо, Айн Ранд, Ювал Ноа Харари, Дан Симънс, Робърт Маккамън, Мери Биърд, Антъни Бийвър, Яна Язова, Братислав Иванов... И това е чудесно: нека се множат и книгите, и авторите, които създават истински читатели. Живот и здраве, ще ги търсим за вас и през следващите 20 години!

Ето я равносметката до този момент:

ТОП 20 ЗА 20 ГОДИНИ „ИЗТОК-ЗАПАД“


Игра

1. Тетралогията на Сафон „Гробището на забравените книги“
2. „Вода за цветята“
3. „Люляковите момичета“
4. „Червената книга“
5. „Един аристократ в Москва“
6. „Ужас“
7. „Страдание и възторг“
8. „Не всичко започва от теб“
9. Трилогията на Яна Язова „Балкани“
10. „Мисленето“
11. „Теория и практика на груповата психотерапия“
12. „Sapiens. Кратка история на човечеството“
13. „Изкуството да говорим пред другите“
14. „Императрицата“
15. „Жажда за живот“
16. „Момчешки живот“
17. „Атлас изправи рамене“
18. „Няма лоши деца“
19. „Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели“
20. „Уроци по химия“

Игра
Нека не спираме дотук. Задава се Пролетният панаир на книгата – заповядайте да обсъдим класацията... и да направим нова!
Коментар

Защитен код


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.