Пътуващите книги

Скъпи читатели, добре дошли в книжното семейство на „Изток-Запад“. Безкрайно сме благодарни за подкрепата на верните ни читатели през годините. Вие неизменно отбелязвахте излизането на всяко значимо заглавие, давахте ценни съвети и критични отзиви. Настъпиха обаче времена, когато не може да дойдете при любимите си книги. Ето защо решихме ние да дойдем при вас. 

В рубриката „Пътуващите книги“ ще може виртуално да присъствате на представянето на някои от най-значимите ни заглавия, да чуете какво прави дадена книга уникална, да разберете дали това е вашето четиво, да се насладите на една чудна история.

Настанете се удобно и нека приключението започне.

Психичните заболявания под лупа

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 05/05/2022 Прочитания: 29 Коментари 0
Психичните заболявания под лупа

Според психиатъра д-р Владимир Симов „дескриптивната психопатология, наречена още феноменология, е сърцевината на психиатричното диагностициране и в светлината на неизбежния научен прогрес книгата „Дескриптивната психопатология“ от Майкъл Тейлър и Нутан Вайдия поставя на нови релси цялото натрупано до момента познание и дава едни нови, по-сигурни хоризонти в диагностицирането на психичните заболявания“.

Прочети повече

БВП – защо по-малко означава повече?

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 18/03/2022 Прочитания: 78 Коментари 0
БВП – защо по-малко означава повече?

В това видео преводачът Мартин Петрушев и икономистът и автор на книгата „Маркетинг, потребление и икономически растеж“ Димитър Събев разговарят за съвременната икономика, брутния вътрешен продукт и защо растежът невинаги води до положителни резултати.

Прочети повече

Независима правна система – реалност или утопия?

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 16/03/2022 Прочитания: 69 Коментари 0
Независима правна система – реалност или утопия?

В книгата „Български правни метаморфози“ проф. Иво Христов предупреждава да не се доверяваме на готови формули и лесни рецепти за реформи.

Прочети повече

В окопите на Първата световна война

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 10/03/2022 Прочитания: 71 Коментари 0
В окопите на Първата световна война

„Бури от стомана“ е определяна като една от великите книги за Първата световна война, мемоар за военните жестокости в периода 1914–1918 г.

Прочети повече

Задълбочената работа – мисия възможна

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 09/03/2022 Прочитания: 63 Коментари 0
Задълбочената работа – мисия възможна

Според преводача Даниел Пенев „Задълбочена работа“ е ценна с това, че „предоставя на достъпен език теоретични и практически примери и не предлага едно решение за всичко, а обособява подходи, които хората могат да използват според естеството на нещата, които вършат“.

Прочети повече

Показани 1 от 5 | 69 (14 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.