Пътуващите книги

Скъпи читатели, добре дошли в книжното семейство на „Изток-Запад“. Безкрайно сме благодарни за подкрепата на верните ни читатели през годините. Вие неизменно отбелязвахте излизането на всяко значимо заглавие, давахте ценни съвети и критични отзиви. Настъпиха обаче времена, когато не може да дойдете при любимите си книги. Ето защо решихме ние да дойдем при вас. 

В рубриката „Пътуващите книги“ ще може виртуално да присъствате на представянето на някои от най-значимите ни заглавия, да чуете какво прави дадена книга уникална, да разберете дали това е вашето четиво, да се насладите на една чудна история.

Настанете се удобно и нека приключението започне.

Кой управлява живота ни днес чрез парите

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 29/11/2021 Прочитания: 4 Коментари 0
Кой управлява живота ни днес чрез парите

Откъде идват парите? Защо по-големите доходи и икономическият растеж са невъзможни без повече дългове? Какво общо имат икономиката, парите и моралът? Тези и още въпроси дискутират преводачът Димитър Събев и проф. Боян Дуранкев в разговора си за книгите „Създанието от Джекил Айлънд“ (Едуард Грифин), „Теория на моралните чувства“ (Адам Смит) и „Властелините на финансите“ (Лиакат Ахамед).

Прочети повече

Вселената на К. Г. Юнг

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 24/11/2021 Прочитания: 11 Коментари 0
Вселената на К. Г. Юнг

В разговор за „Червената книга“ и „Изкуството на К. Г. Юнг“ издателят Любен Козарев и преводачът Пламен Хаджийски говорят за трудностите в процеса на издаване на творбите на Юнг, за неговата личност, както и защо е било толкова важно да се издаде „Изкуството на К. Г. Юнг“ на български.

Прочети повече

„Ромео и Жулиета“ – трагичната вечна любов

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 24/11/2021 Прочитания: 10 Коментари 0
„Ромео и Жулиета“ – трагичната вечна любов

Актьорите Алена Вергова и Калин Маринов ни пренасят в света на най-известната Шекспирова трагедия, „Ромео и Жулиета“, в която любовта надделява над всичко, дори над смъртта.

Прочети повече

Книга, която ще взриви представите ви

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 22/11/2021 Прочитания: 567 Коментари 0
Книга, която ще взриви представите ви

Известният руски философ и политолог Александър Дугин прави специално обръщение към българските читатели по повод българското издание на книгата му „Четвъртият път“.

Прочети повече

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, когато ЛУДОСТТА НА ТЪЛПИТЕ доведе до СТРАННАТА СМЪРТ НА ЕВРОПА

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 18/11/2021 Прочитания: 32 Коментари 0
КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, когато ЛУДОСТТА НА ТЪЛПИТЕ доведе до СТРАННАТА СМЪРТ НА ЕВРОПА

Предвид предизвикателствата на настоящето, какво е бъдещето на Европа? Това е въпросът, който доц. Валентин Вацев и проф. Иво Христов обсъждат с помощта на книгите на Давид Енгелс („Какво да се прави“) и Дъглас Мъри („Лудостта на тълпите“ и „Странната смърт на Европа“).

Прочети повече

Показани 1 от 5 | 38 (8 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.