Чета, следователно съм

Ние от издателство „Изток-Запад“ знаем, че писаното слово е, което ни пренася отвъд всекидневните ситуации и ни дарява смисъл. Вече седемнадесет години издаваме книги, разкриващи скритата мъдрост на Изтока и преобразилия планетата ни дух на Запада. Убедени сме, че книгите ни дават възможност не просто да съществуваме в тесните граници на всекидневието, но и да търсим и намираме отговорите на вечните въпроси на нашата цивилизация.


Затова поставяме начало на инициативата „Чета, следователно съм “. Тя цели да стигне до децата и до възрастните; до тези, за които четенето е начин на живот, но и до онези, за които то е отживелица. Да напомни, че в този век на изпразнени от съдържание дейности книгите стават последно убежище на личността в нейната уникалност. Че думите не са просто съчетания от букви, а ни дават възможност да открием най-важното: познания и ценности, душевността и полетата на човешкия дух.


Огледайте се! Дефицитът на смисъл е навсякъде около нас. Той е следствие от подмяната на ценности, от липсата и неразбирането на идеи. Четенето е лекът. То поражда смисъл и дарява надежда!


„Теленор“ – чете

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 06/08/2020 Прочитания: 272 Коментари 0
„Теленор“ – чете

„Теленор България" официално се присъедини към „Чета, следователно съм". Дори в условия на пандемия една от водещите телекомуникационни компании в България не се отказа от инициативата, насърчаваща четенето.

Прочети повече

Честит Световен ден на книгата!

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 22/04/2020 Прочитания: 601 Коментари 0
Честит Световен ден на книгата!

Прочети повече

Четенето ни прави по-прозорливи

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 16/04/2020 Прочитания: 406 Коментари 0
Четенето ни прави по-прозорливи

5 въпроса към Николай Слатински

Прочети повече

Четенето като разходка

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 08/04/2020 Прочитания: 482 Коментари 0
Четенето като разходка

5 въпроса към доц. Росен Люцканов

Прочети повече

Книгите – последното убежище

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 31/03/2020 Прочитания: 550 Коментари 0
Книгите – последното убежище

5 въпроса към Димитър Стоянович

Прочети повече

Показани 1 от 5 | 26 (6 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.