Как вземаме решения

Как вземаме решения

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 03/06/2020 Прочитания: 3141 Коментари: 0

„Мисленето“ на Даниъл Канеман, писана в продължение на 40 години, се опира на невронауките, когнитивната теория и приложната психология. Авторът е носител на Нобелова награда за икономика за плодотворния му труд в областта на психологията, анализиращ рационалния модел на оценяването и вземането на решения.

В книгата Канеман въвежда две системи, които нарича Система 1 и Система 2. Те не съответстват на конкретна част от мозъка, а по-скоро са условно разделение на мозъчните функции. Система 1 е по-бързата система, която е по-скоро автоматична, свързана с интуицията. Система 2 е преди всичко логична, свързана с премисляне на аргументи и контрааргументи. Обикновено едната от системите е застъпена по-силно при всеки човек. Канеман подробно разглежда взаимодействието между двете системи в книгата си и начините, по които хората вземат решение.

„Мисленето“ разкрива изключителните характеристики на мисловния процес и показва колко силно влияят нашите интуитивни впечатления на мозъка и поведението ни.

Научете още за книгата на Даниъл Канеман от видеопредставянето на д-р Владимир Симов.

 

Д-р Владимир Симов е завършил Медицинската академия през 1987 г. Специализирал е психиатрия, психотерапия и хипнотерапия. Бил е заместник-председател на Юнгианското общество в България. През 2010 г. заминава за Великобритания, където работи като психиатър и преподавател на студенти по медицина и тютор на специализанти по психиатрия. От 2019 г. работи във Франция като психиатър.

Свързани книги

Мисленето
Мисленето

33.00 лв. без ДДС: 30.28 лв.

Купи

Свързани публикации

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.