Първата книга за съня от световен експерт по темата

Първата книга за съня от световен експерт по темата

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 05/05/2020 Прочитания: 394 Коментари: 0

Книгата „Защо спим?“ поставя на дневен ред проблемите със съня и последиците, до които води безсънието – от намалена концентрация, депресия, натрупване на килограми и понижен имунитет до увеличен риск от алцхаймер, диабет и рак. Изследванията еднозначно показват, че недостатъчното количество сън намалява продължителността на живота.

От друга страна, качественият сън носи множество ползи като: презареждане на тялото и отпочиване на мозъка, което подобрява значително способността ни за концентрация, креативност, запаметяване и общото ни емоционално състояние.

Утвърденият психиатър д-р Владимир Симов препоръчва тази книга поради няколко причини:

  1. За пръв път книга за съня се пише от един световен експерт в тази област. В нея са събрани и систематизирани данните в четивен и приятен вид. 
  2. Книгата не изисква последователно четене. Може да бъде използвана като справочник. (Но според нас увлекателният стил на автора ще ви примами да не пропуснете нито ред.)
  3. В „Защо спим?“ ще откриете съвети за преодоляване на безсънието (един широко разпространен проблем, който според статистиката засяга все повече хора) и за спазване на хигиена на съня. Някои от тях можете да намерите синтезирани в тази статия.

Още любопитни факти за книгата и съня можете да научите от видеопредставянето на д-р Владимир Симов.

Д-р Владимир Симов е завършил Медицинската академия през 1987 г. Специализирал е психиатрия, психотерапия и хипнотерапия. Бил е заместник-председател на Юнгианското общество в България. През 2010 г. заминава за Великобритания, където работи като психиатър и преподавател на студенти по медицина и тютор на специализанти по психиатрия. От 2019 г. работи във Франция като психиатър.

Свързани книги

Сънят. Здрав сън без лекарства
Сънят. Здрав сън без лекарства

13.60 лв. 17.00 лв. без ДДС: 12.48 лв.

Купи
Защо спим?
Защо спим?

20.00 лв. 25.00 лв. без ДДС: 18.35 лв.

Купи

Свързани публикации

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.