20 ИОУ „Тодор Минков“ чете

20 ИОУ „Тодор Минков“ чете

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 04/03/2020 Прочитания: 1571 Коментари: 0

В рамките на инициативата „Чета,следователно съм“ проф. Стоян Атанасов представи „Приказки и легенди, обновени от френски писатели“ на малките читатели от 20 ИОУ „Тодор Минков“. Заедно с проф. Атанасов децата обсъждаха любимите си приказки, поговориха на френски и научиха за магията на превода и създаването на книги.

Проф. Стоян Атанасов е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, блестящ преводач от френски, редактор и добър приятел на издателство „Изток-Запад“. Той беше сред първите подкрепили нашата инициатива.

20 ИОУ „Тодор Минков“ е училище с изключително богата история. То е създадено през 1906 г. в изпълнение на дарителската воля на бележития български възрожденец Тодор Николаевич Минков. В учебния процес са съчетани традициионни ценности като родолюбие и жажда за знание със съвременни методи на обучение, ранно изучаване на чужди езици – френски и немски и различни извънкласни дейности.

 

Свързани книги

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.