Ару Шах е на път да взриви главите ви!

Ару Шах е на път да взриви главите ви!

Ако Рик Риърдън е богът на съвременния прочит на древногръцките митове, то вече е ясно кой е модерният повелител на индийската митология. Рошани Чокши – писателката, която с лекота разделя детето и смартфона. Жената, която прави индийския свещен текст „Махабхарата” точно толкова интересен, колкото „Игра на тронове”. Момичето, което ще се превърне в любимка на всеки тийнейджър, но и на всички останали, които могат да четат. За да сме верни на Фейсбук, ще кажем, че авторът на историите за Пърси Джаксън не просто дава голям лайк на „Ару Шах и краят на Времето”, но и казва за книгата следното:

„Случвало ли ви се е да четете книга и да си помислите: Ех, как ми се иска аз да я бях написал!? За мен Ару Шах и краят на Времето е една от тези книги. В нея има всичко, което обичам: хумор, екшън, страхотни герои и разбира се, невероятна митология! Но нямаше как аз да напиша такава книга. Просто нямам експертните знания, нито погледа на познавача, за да се справя с огромния, невероятен свят на индийската митология, а още по-малко да я направя толкова забавна и лесна за възприемане. За радост на всички нас обаче, Рошани Чокши разполага с всичко това.

Ако не сте запознати с индийската митология – леле, тогава ви предстои истински празник! Мислехте, че Зевс, Арес и Аполон са малко диви? Изчакайте само да се срещнете с Урваши и Хануман. Мислехте, че Риптайд е готино оръжие? Вижте тогава великолепната колекция от божествени астри – боздугани, мечове, лъкове и мрежи, изплетени от светкавица. Има от всичко! И ще ви трябват. Мислехте, че Медуза е страшна? Но тя е нищо в сравнение с наги и ракши. Ару Шах, една устата и умна седмокласничка от Атланта, е на път да се хвърли с главата напред насред цялата тази лудост, а нейното приключение ще накара пък вашите глави направо да експлодират - по най-добрия възможен начин.

Ако вече познавате индийската митология, значи ви предстои най-забавната повторна среща с нея. Ще видите мнозина от любимците си – богове, демони, чудовища, злодеи и герои. Ще се издигнете до небесата и ще се спуснете до Долния свят. Но колкото и от тези митове вече да знаете, готов съм да се обзаложа на пакет страхотни бисквити, че все пак ще научите нещо ново.

Усетихте ли вече, че се вълнувам да споделя тази книга с вас? Така е, наистина се вълнувам.

Тогава какво чакаме? Ару Шах се размотава в Музея на древното индийско изкуство и култура, където работи майка ѝ. Есенната ваканция е започнала и Ару е почти сигурна, че предстои един много скучен ден.

Обаче АДСКИ греши...”

Емотиконът, който ще използваме за финал, е сърце.

Защото Рошани Чокши и Ару Шах го заслужават.


Ревю на книгата Ару Шах и краят на времетоКоментар

Защитен код


Препоръчани книги

Ару Шах и краят на Времето
-20%
ТОП

Ару Шах и краят на Времето ...

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.


Подобни статии

12/05/2019

"Завръщането на Албърт у дома" - хапче против скука!

Помните ли филма „Голяма риба” на Тим Бъртън, където границите между фантазия и действителност и..

Прочети повече

21/05/2019

"Изгубени кучета и самотни души" и безрезервната любов

Няма по-безрезервна любов от четириногата. Няма по-истинска радост от махащата с опашка. Ням..

Прочети повече

01/02/2019

Изложба "Японски (и други) приказки"

Вчера в 18:30 в галерия Arsenal of Art, в Пловдив, се проведе изложба на талантливия худож..

Прочети повече


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.