Истината за смъртта на цар Борис III, разкрита в книга

Истината за смъртта на цар Борис III, разкрита в книга

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 02/06/2020 Прочитания: 474 Коментари: 0

Следата, която цар Борис III остава в българската история, е значителна и неоспорима. И днес личността му е обект на множество политически и социални анализи.

Сега имаме възможност да надникнем отблизо в живота на царя и неговата преждевременна смърт, благодарение на записките на неговия личен лекар и близък приятел – д-р Драгомир Александров.

Д-р Александров неведнъж е бил притискан и дори изтезаван, за да напише онова, което е било угодно на комунистическата власт. От книгата ще разберете какви са били последните години на царя и на свободна България. Ще научите каква е била участта на известни политици и интелектуалци в тези смутни времена. Обрисувани са някои неочаквани и драматични обрати в българската история. Книгата дава непознати до момента подробности за гибелния период от участието на България във Втората световна война. Описана е и трагичната съдба на велики българи след 9 септември 1944 г., когато комунистическият режим прави жестока чистка на всички неудобни на властта.

Научете още любопитни факти за цар Борис III и книгата „Истината. Личният лекар на цар Борис III за смъртта му“ от представянето в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

Свързани книги

Свързани публикации

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.