Шест беседи за конфуцианството

Скъпи приятели, предлагаме на вниманието ви една от последните книги, преведени от видния преводач от китайски Петко Хинов, който си тръгна така рано от този свят.

Петко щеше да навърши 50 години на 4 септември тази година. Ето защо ви каним заедно да отбележим юбилея му на 4.IX.2022 г. в 14.00 часа в голямата зала на Институт Конфуций – София. Тогава ще поговорим не само за „Шест беседи за конфуцианството“ на Лян Цичао (редактирана от доц. Антония Цанкова и Христина Думбанова), а и за силата на думите, за приятелството и за наследството, което оставяме след себе си. Петко Хинов направи достъпни за българския читател най-големите шедьоври на китайската литературна класика: „Сън в алени покои“ (1–4), „Чудните дела на съдията Бао“ (1–3), „Основни понятия в китайската мисъл и култура“ (1–6), „Нощни разговори край огнището“, „Бит и душевност на моя народ“, „Тридесет и шестте стратегеми“, „Първи стъпки в китайската медицина“. Така той записа името си в златния фонд на именити преводачи, оформили българския литературен небосклон.

В знак на благодарност към делото на Петко Хинов издателство „Изток-Запад“ ще отдели 20% от стойността на всяка продадена книга от „Шест беседи за конфуцианството“ в помощ на семейството му.

Очакваме ви!

Фондация „Петко Хинов“

Институт Конфуций – София

С благодарност от семейството на Петко ХиновКоментар

Защитен код


Препоръчани книги

Шест беседи за конфуцианството

Шест беседи за конфуцианството...

22.00 лв.Без данък: 20.18 лв.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.