„Пламъци в рая“ – динамичен и увлекателен трилър за лятото

„Пламъци в рая“ е поредната динамична и увлекателна история, която ще ни разкаже Дан Симънс. Книгата е свръхестествен хорър, изпълнен с неочаквани ситуации и колоритни герои – университетски преподавател, милиардер, напомнящ за Доналд Тръмп, древни хавайски богове… и дори Самюъл Клемънс, преди да стане Марк Твен.

„Пламъци в рая“ преплита исторически факти, много въображение и хавайски мистицизъм, който внася допълнителни екзотични моменти. Симънс развива две паралелни времеви линии: събитията от 1866 г. показват какво се случва със Самюъл Клемънс и Лорина Стюарт (героинята е вдъхновена от пътешественичката Изабела Бърд, написала пътепис за Хавай). Другата времева линия ни пренася в наши дни в хавайския курорт „Мауна Пеле“, създаден, за да могат туристите да се насладят на изключителна почивка. Той разполага с всичко необходимо: стотици служители, две голф игрища, няколко басейна, тенискортове... Въпреки това милиардерът Байрон Тръмбо е нетърпелив да се отърве от него, защото голямата му инвестиция не е дала очаквания резултат. Преди да бъде финализирана продажбата обаче, част от гостите на комплекса изчезват безследно, а два вулкана, които са спали с години, започват да изригват едновременно...


За автора

Изпитвам страхопочитание към Дан Симънс

Стивън Кинг

Симънс е роден през 1948 г. в Пеория, Илинойс. Дълги години работи като начален учител, но писането се оказва неговото истинско призвание. Първите си творби започва да създава още в прогимназията, а през 1989 г. се появява и знаменитата книга „Хиперион“, направила името му синоним на качествена проза. Множеството престижни награди, които печели, само потвърждават мнението на милиони читатели по цял свят. Сред тях са „Хюго“, „Локус“, „Небюла“, „Уърлд фентъзи“, „Бритиш фентъзи“, „Бритиш сайънс фикшън“, „Артър Кларк“, „Брам Стокър“ и „Шърли Джаксън“.

Дан Симънс е познат на читателите на изд. „Изток-Запад“ с книгите „Ужас“, „Лятото на страха“, „Децата на нощта“, „Призраци през зимата“ и „Замръзване“.


Подбрахме за вас няколко думи от Дан Симънс:

 • Всеки писател иска отличителен глас, но сега, след повече от 20 публикувани книги, това, което наистина искам, е да бъда част от дългия диалог на литературата и разказването на истории.
 • Това дали четеш, или не, е много по-голям (но по-малко видим) признак на различие от това дали си черен или бял, християнин, атеист или евреин, мъж или жена.
 • Видях как компютърните технологии се превръщат в своеобразен капан за всички, които искат да бъдат писатели – от малките ученици до възрастните хора. Когато пишете с химикалка или молив, можете да видите оригиналния текст и промените на всяка страница. Докато един документ, написан на компютър с програма за текстообработка, изглежда толкова... ЗАВЪРШЕН. Твърде много деца и дори нетърпеливи възрастни са привлечени от чистия, завършен вид на разпечатаната страница. С химикалка поне можете да видите борбата, през която сте преминали, за да намерите точното изречение или сцена, както и бавния напредък по създаването на настроението, което искате читателят да изпита. И като видите еволюцията на фразите, да станете по-горди (вместо да се срамувате), че вие сте вашият най-строг критик.
 • Ние всички сме консуматори на души.
 • Коментар

  Защитен код


  Препоръчани книги

  Пламъци в рая
  -20%
  ТОП

  Пламъци в рая

  15.92 лв. 19.90 лв. Без данък: 14.61 лв.


  Записване за бюлетин

  При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.