Посткорона. От криза към възможност

Избухналата пандемия от Ковид-19 превърна спалните ни в офиси, изолира ни един от друг и увеличи разделението помежду ни – между богати и бедни, леви и десни, носещи и мразещи маските. Докато някои компании просперират – технологични, за онлайн търговия, за доставки, – други – в ресторантьорството, хотелиерството, туризма – водят борба за оцеляване. Пандемията разкри колко дълбока е пропастта между хора и държави и изправи бизнеса пред невиждани досега предизвикателства. 

Според Скот Галоуей извънредната ситуация, предизвикана от Ковид-19, не е спирачка, нито причина за някаква коренна промяна. Точно обратното – тя е ускорител. Пандемията ускори вече съществуващи трендове и бързо ни изпрати в бъдещето. Всяка криза обаче крие възможности и колкото по-дълбока и разрушителна е кризата, толкова по-големи са и възможностите. И все пак прогнозата на Галоуей невинаги е оптимистична. Много от присъстващите трендове са негативни и представляват пречка пред възстановяването и просперитета в посткорона света.

Основният въпрос в „Посткорона“ е как пандемията променя бизнес средата. Авторът разглежда здравите основи, на които трябва да стъпи един бизнес, за да преуспее днес – силно онлайн присъствие, скъсяване на дистанцията до клиента, апел към базовите нужди, – и показва защо технологичните гиганти „Амазон“, „Гугъл“, „Епъл“ и „Фейсбук“ увеличават доминантната си позиция. От него ще разберем и защо финансовите борси гонят нови рекорди във време, в което логиката сочи, че трудностите би трябвало да са глобални.

Скот Галоуей дава безценни съвети на инвеститорите, но и търси тези компании, които имат потенциала да предизвикат срив и промяна на статуквото в индустрии, които са затънали в своето самодоволство, като здравеопазването и образованието. Пандемията разкри особено болезнено дълбоко вкоренените недостатъци в тези две области, но и тласна напред иновациите, които могат да ги променят завинаги. 

„Посткорона“ е навременна книга, написана с чувство за хумор и задълбочено разбиране за бизнеса през XXI век. Тя е своеобразно продължение на бестселъра „The Four: скритата ДНК на Епъл, Амазон, Фейсбук и Гугъл“, но и прозорец към бъдещето след коронавируса. Скот Галоуей умее да разказва увлекателно и това негово качество, съчетано с професионалния му опит и дълбокото му познаване на занаята, му е позволило да се превърне не само в популярен преподавател за неговите студенти, но и във водещ на успешен подкаст и автор на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. 
Коментар

Защитен код


Препоръчани книги

The Four: скритата ДНК на „Епъл“, „Амазон“, „Фейсбук“ и „Гугъл“
ТОП

The Four: скритата ДНК на „Епъл“, „Амазон“, „...

19.00 лв.Без данък: 17.43 лв.

Посткорона

Посткорона

17.00 лв.Без данък: 15.60 лв.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.