5 въпроса към Саня Армутлиева

5 въпроса към Саня Армутлиева

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 09/12/2019 Прочитания: 490 Коментари: 0

Защо четете?

Чета, защото обичам да уча, да се усъвършенствам, да знам. Четенето е и израз на обожанието ми към езика и неговите игри. Четенето за мен е също генериране на паралелен на реалния живот, но не по-малко реален, опит - емоционален, социален, професионален. Четенето е най-голямото ми бягство от всичко, което ме натоварва. Дала съм си обещание, че ден без четене би бил отчасти изгубен.


Какво четете?

Художествена литература, напоследък съм се влюбила в модерните френски автори. Чета всичко, което ме повлича и което е безкомпромисно и нестандартно в изразността си. Чета доста и нехудожествена литература- антропология, психология, биографии на интересни хора, бизнес и мениджмънт, технологии.


Защо децата трябва да четат?

Защото четенето, ученето и образованието са ключът към по-добрия свят. Хората, които четат, са онези, които придвижват всичко напред, които променят играта, които създават най-смислените неща на планетата, които осъществяват най-впечатляващите постижения на човешкия род. Нечетящите остават в периферията и без да разберат обитават полето на една не-свобода.


Какво мислите за „Чета, следователно съм.?

Мисля, че нуждата от тази кампания е притеснително. Затова тя трябва да се разгърне в едно постоянно говорене и правене, така че четенето да се превърне в атрактивно занимание за колкото се може повече хора. Четящите ще спасяват света.


Довършете изречението: „Чети повече, ...

Чети повече, за да реализираш истинския си потенциал, за да владееш живота си, за да постигнеш мечтите си, за да оставиш някаква следа, за да подариш любовта към книгите и на децата си, за да промениш света и да му подариш част от себе си.

Свързани книги

Sapiens. Кратка история на човечеството
Sapiens. Кратка история на човечеството

29.60 лв. 36.99 лв. без ДДС: 27.15 лв.

Купи
В кафенето на екзистенциалистите
В кафенето на екзистенциалистите

19.20 лв. 24.00 лв. без ДДС: 17.62 лв.

Купи
Катаклизъм
Катаклизъм

23.92 лв. 29.90 лв. без ДДС: 21.94 лв.

Купи
Дълг и наслада
Дълг и наслада

16.00 лв. 20.00 лв. без ДДС: 14.68 лв.

Купи
Здравей, свят
Здравей, свят

14.40 лв. 18.00 лв. без ДДС: 13.21 лв.

Купи

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.