Четем заедно – растем заедно

Нови комплекти за семейно израстване

Смелата ни идея „Растем заедно“ е вече реалност! Комбинацията на прекрасни детски книжки с ценни четива за възрастни дава чудни резултати – учим, размишляваме, разговаряме и израстваме емоционално, ментално и морално заедно с децата си. Събраха се цели 12 комплекта за семейно четене, посветени на жизненоважни знания, умения и ценности. С първите шест насочихме вниманието към темите за щастието, семейството, емоциите, възпитанието, разума и фантазията. Да продължим нататък: да четем и растем заедно!КОМПЛЕКТ „ЕМОЦИОНАЛНО ИНТЕЛИГЕНТНИ“Книга за емоциите

Търсим малки и големи смелчаци за вълнуващо приключение из света на емоциите. Очаква ни поредица от интересни ситуации и експлозии от чувства. Без паника! Жокерите под капачетата ще ни подскажат как да овладеем екстремните емоции. Остава да „потрием ръцете си няколко пъти, за да си върнем куража и увереността“ и да скочим смело в чудната „Книга за емоциите“.

Книга за емоциите

Емоционалната интелигентност

Как обаче да възпитаме осъзнати и емпатични деца, ако сами не притежаваме тези качества? Никога не е късно за „Емоционалната интелигентност“ – практичният наръчник на Даниъл Голман ни помага да развием умения с изключително значение за здравето, работата и взамоотношенията ни. И по-важното: да ги предадем нататък!

Емоционалната интелигентностКОМПЛЕКТ „ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ“60 удивителни и любопитни факта за човешкото тяло

Няма дете, което да не се впечатли от новината, че сутрин е по-високо, отколкото вечер. Със сигурност всяко ще се изуми, че „сменя“ кожата си на всеки 27 дни. И ще иска да разкаже на всички, че може да произведе толкова много слюнка, че с нея да напълни цели два плувни басейна! „60 удивителни и любопитни факта за човешкото тяло“ ще спечели малчуганите с невероятни тайни за собствената ни природа.

60 удивителни и любопитни факта за човешкото тяло

Личностни тестове: 25 теста, които разкриват кой сте

А какви загадки крие нашата психика? Книгата „Личностни тестове: 25 теста, които разкриват кой сте“ е интригуващ експеримент за всеки, който иска да опознае истинската си същност и тази на околните. Тествайте различните модели за определяне на характера, сравнете резултатите и вижте как да използвате наученото, за да работи за вас.

 Личностни тестове: 25 теста, които разкриват кой стеКОМПЛЕКТ „СКОКОВЕ В РАСТЕЖА“Биберонът на Кики

Познавате ли малчугани, пристрастени към биберона си? Запознайте ги с другарче по съдба – сладкото морско свинче Кики, което също отказва да се раздели със своя. В „Биберонът на Кики“ ги очакват забавления и важни открития, достойни само за пораснали дечица (и свинчета). Залъгалките падат с усмивка!

Биберонът на Кики

Чудните седмици

Но да пораснеш, не е лесно! Ако имате бебе, вече сте наясно, че всеки значим напредък в развитието му е съпътстван от екстремни емоции. „Чудните седмици“ е не просто книга, а вълшебен календар на десетте основни скока на растежа. С него можем да се подготвим за очакваните смущения в съня, храненето и поведението. И да се заредим с оптимизъм: след „бурните“ седмици винаги изгряват „слънчевите“.

Чудните седмициКОМПЛЕКТ „ПРИРОДНА МАГИЯ“Малка книжка с песни на градински птици

Каним малки и големи на уникален птичи спектакъл! Ще чуете виртуозните изпълнения на най-гласовитите градински птици. Ще се порадвате на чудното разнообразие на пъстри оперения и напети опашки. Ще откриете къде живеят пернатите приятели и с какво да ги нахраните. Концертът започва веднага с „Малка книжка с песни на градински птици“.

Малка книжка с песни на градински птици

Откривателят на природата

Птичият хор е идеален съпровод за околосветско пътешествие с „Откривателят на природата“. Тръгваме по стъпките на легендарния Александър фон Хумболт, за да научим тайните на природния свят и да станем свидетели на велики открития. Очаква ни екстремен поход, в който науката граничи с жива екзотика.

Откривателят на природатаКОМПЛЕКТ „ИСТОРИЯ НА ЧОВЕКА И СВЕТА“Sapiens: история в картинки

Възможно ли е да провокираме интереса на подрастващите към сериозни научни теми? Достатъчно е да разгледаме двата комикса „Sapiens: история в картинки“, за да открием как – с невероятни илюстрации и динамичен текст. Историята на човека – на нашите възходи и падения, на нашето минало и вероятно бъдеще – може да бъде разказана различно. Какво ще кажете за криминален трилър? Семейна сага? Телевизионна игра? Приключенска новела? Пригответе се за всичко това заедно!

Sapiens: история в картинки

Sapiens. Кратка история на човечеството

Аналогът на Харари за възрастни „Sapiens. Кратка история на човечеството“ е също толкова увлекателен! Смела, всеобхватна и провокативна, книгата отправя предизвикателство към всичко, което си мислим, че знаем за хората, за техния ум, действия, възможности и бъдеще.

Sapiens. Кратка история на човечествотоКОМПЛЕКТ „ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ“Таралеж се жени

„Таралеж се жени“ на Яна Язова притежава онова, което липсва в съвременните детски книжки: омагьосващ възпитателен дух. Мъдри и страшно увлекателни, нейните стихчета и приказки учат децата на доброта, героизъм и справедливост. Ценности, с които мечтаем да отраснат още много поколения българчета.

Таралеж се жени

Трилогията на Яна Язова „Балкани“

Ами ние, възрастните? Нима не се нуждаем от припомняне, че съществуват истински герои и причини за национално самочувствие? Трилогията на Яна Язова „Балкани“ е точно това: един разтърсващ прочит на българската история, с който осъмваме патриоти. 

Трилогията на Яна Язова „Балкани“
Коментар

Защитен код


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.