Книжка за Коледа

Помните ли някоя от детските си книжки, която сте препрочитали отново и отново, докато не се разпадне? От която всяка дума или картинка се е запечатала ясно в съзнанието ви? Искате да подарите на детето си същото преживяване и да споделите заедно удоволствието от четенето? Направили сме за вас селекция от детски книги, всяка от които е подбрана внимателно и изработена с много любов. Надяваме се сред тази колекция да откриете именно онова книжно съкровище, което ще стане най-добрият приятел на вашето дете. Подарете спомен за Коледа!

 

Поредицата за Оно и Онче

Историите за Петсън и Финдъс са любими на не едно поколение млади читатели. Тази година българската публика най-сетне се срещна с други двама неразделни приятели – Оно и Онче, – чиито истории са дело на филмовия продуцент на „Петсън и Финдъс“.  Оно е чудак със сърце по-голямо от океана, а Онче е миловидна видра, която става най-добрият му приятел. Заедно двамата преживяват страхотни приключения, като не спират да се учат един от друг на приятелство, обич, състрадание и доброта. 

Историите са допълнени от запленяващи илюстрации, създадени чрез най-добрите практики в илюстрирането на детски книжки и с голямо внимание към детайла – от малките рачета, които играят карти на сянка, до неизменната лула с цвете на Оно или красивите морски брегове. Поредицата „Оно и Онче“ ще ви накара да се усмихвате дълго след като сте затворили книгата.„Тролът Сърдитко“ и „Тролът Сърдитко… днес не се сърди!“

Знаем колко ни е трудно да овладеем гнева и лошото си настроение, а уж сме възрастни и би трябвало да сме усвоили това умение. А колко безкрайно по-сложно е за едно дете да се справи с разочарованието и яростта. Увлекателната и забавна история за тролчето Сърдитко ще улесни малчугана да разбира и контролира своите емоции, да постави основите на своята емоционална интелигентност. 

Сърдитко е мило създание с дружелюбна усмивка и е пълен с идеи, но твърде лесно се гневи. На приятелите му не им харесва, когато Сърдитко крещи и беснее. Ала да си сам не е никак забавно, така че Сърдитко ще трябва да спре да се сърди. Чрез смешни истории и забавни цветни илюстрации децата ще се научат как да овладяват гнева и разочарованието си, при това докато се забавляват.


 „Моята първа книжка с капачета“

Когато получат подарък, децата ви може да кажат „благодаря“ или да не направят нищо; когато счупят играчката си, може да се гневят и да тропат с крак или да ви помолят да я поправите заедно; може да прибират играчките си или да ги оставят разхвърляни… От какво ще зависи изборът на детето? Ами от това на какво сме го научили. Тези иновативни интерактивни книги с двустранно отварящи се капачета показват на децата ви, че има два възможни изхода от всяка ситуация и какви са последиците от позитивната или негативната им реакция.

Книжките „Вълшебните думички“, „Емоциите“ и „Уча се“ са лесна и достъпна алтернатива на дългите обяснения и забележки, за да развие малчуганът добри маниери и полезни навици. 

 

„Голяма книга за малки нещотърсачи. 1000 неща за търсене“

Кога сте разгръщали книга със страница, дълга един метър, при това пълна с весели задачи, забавни игри и красиви илюстрации?  „Голяма книга за малки нещотърсачи. 1000 неща за търсене“ съдържа пет панорамни разтвора, като всеки от тях е детайлна карта на селото, града, зоопарка, брега на морето. Изисква се само наблюдателност и търпение, за да се превърнете в един истински нещотърсач, тръгнал по следите на най-различни предмети и животни. 

А най-хубавото е, че в игрите може да се включи цялото семейство. 


„Малка книжка със звуци“ 

Чудили ли сте какви звуци издава хипопотамът? Или пък туканът? Искате ли да знаете чий птичи глас чувате в градината? 

От дълбините на джунглата през горещите пясъци на Африка до градинските птици у дома поредицата „Малка книжка със звуци…“ ще ви поведе на епично пътешествие в опознаване на животни от близо и далеч. Детайлни илюстрации, интригуващи текстове и реалистични животински звуци са само част от причините детето да се влюби във всяка от книжките. Ако искате да го научите да цени и уважава природата, „Малка книжка със звуци на животни от джунглата“, „Малка книжка със звуци на африкански животни“ и „Малка книжка с песни на градински птици“ са лесен и увлекателен начин да го постигнете. 

А за всички, чийто пулс се ускорява, когато слухът им долови рева на някой суперавтомобил, препоръчваме „Как звучат суперколите?“


„60 удивителни и любопитни факта за животните“ и „60 удивителни и любопитни факта за човешкото тяло“

Знаете ли, че ако поставите медуза на слънце, тя ще се изпари? А имате ли представа защо котките винаги падат на краката си? Или как геконите могат да вървят по таван, без да паднат? 

Вярно ли е, че всички бебета имат светлосини очи? А че сутрин сме с 1 см по-високи от вечерта? Може ли човек да целуне лакътя си? 

„60 удивителни и любопитни факта за животните“ и „60 удивителни и любопитни факта за човешкото тяло“ отговарят на въпроси, за чиито отговори се колебаят и малки, и големи. Двете енциклопедии съчетават важни и любопитни факти за човека и животните, поднесени по забавен и занимателен начин – отговорът се крие под капачето, само трябва да го отворите. 


Приказки от цял свят

Жадувате ли за вълшебни приключения? Предлагаме ви пътешествия из непознати земи, населени с крале, принцове и принцеси, смели ловци, бедни дървари, съобразителни селяни, изкусни предачки, великани, добри и зли тролове, змейове, джуджета, гноми, елфи, морски същества, вещици и магьосници. „Скандинавски приказки“, „Руски приказки“, „Японски приказки“ и „Индийски приказки“ са само част от екзотичните дестинации, към които можете да поемете.

Надяваме се поне малко да сме ви помогнали да се ориентирате в морето от прекрасни детски книги на „Изток-Запад“. Ако имате нужда от допълнителна информация, не се колебайте да се свържете с нас с коментар под статията, във фейсбук или в инстаграм профила на издателството.

Всичките ни книги за деца можете да разгледате тук.
Коментар

Защитен код


Препоръчани книги

Тролът Сърдитко… днес не се сърди!
Тролът Сърдитко… днес не се сърди!-foto2
Тролът Сърдитко… днес не се сърди!-foto3
-20%
ТОП

Тролът Сърдитко… днес не се сърди!...

11.20 лв. 14.00 лв. Без данък: 10.27 лв.

Корейски приказки
-20%
ТОП

Корейски приказки

14.40 лв. 18.00 лв. Без данък: 13.21 лв.

Голяма книга за малки нещотърсачи. 1000 неща за търсене
-20%
ТОП

Голяма книга за малки нещотърсачи. 1000 неща ...

15.20 лв. 19.00 лв. Без данък: 13.95 лв.

Оно и Онче. Приятелите са най-хубавият подарък
-20%
ТОП

Оно и Онче. Приятелите са най-хубавият подаръ...

11.20 лв. 14.00 лв. Без данък: 10.28 лв.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.