„Растем заедно“ – ново предизвикателство за деца и родители

Имаме нова смела идея: да четем с децата си на едни и същи теми и да оставим книгите да ни водят към големите отговори. Избрахме за малките читатели най-хубавите заглавия, за да разкажем на техния език какво са щастието, емоциите, ценностите, хората, природата, света... Ами ние, порасналите? След като се порадваме на детските книжки, нека продължим с еквивалента за възрастни. С тези книжни комплекти ще помогнем не само на децата, но и на себе си. И ще РАСТЕМ ЗАЕДНО.КОМПЛЕКТ „ЩАСТИЕ“Щастливата къща

Как да обясним на децата какво е щастието? Не се мъчете – оставете това на къщата беглец от тази мъдра детска книжка. Малките читатели ще се втурнат по следите и́ и неусетно ще стигнат до отговора. Какъв е той ли? Попитайте тях или „Щастливата къща“!

Щастливата къща

Забравеното изкуство да възпитаваш

За да е щастлива и вашата къща, проучете и „Забравеното изкуство да възпитаваш“ – безценен извор на практични идеи, които носят спокойствие на родителите и радост на децата. Семейната хармония е възможна. Поканете я у дома!

 Забравеното изкуство да възпитавашКОМПЛЕКТ „ОТНОВО ЗАЕДНО“Отново заедно

Как да се откъснем от екраните и да общуваме пълноценно? Един чаровен кокер подава муцунка от детската книжка, за да привлече вниманието на цялото семейство и да го събере „Отново заедно“. Четириногият приятел ще отведе децата далеч от телефоните, таблетите и конзолите и ще им покаже неподправената радост от игрите, близостта и общуването.

Щастливата къща

Откраднат фокус

Но как да задържим оживелия семеен дух, ако ние, възрастните, непрекъснато надничаме в телефоните си? Известният журналист Йохан Хари ще ни помогне да се справим с пристрастеността към смартфоните и социалните мрежи и ще ни припомни как да общуваме истински. Време е да потърсим своя „Откраднат фокус“.

 Забравеното изкуство да възпитавашКОМПЛЕКТ „НЕ СЕ СЪРДИ, ЧОВЕЧЕ“Тролът Сърдитко

Как да обуздаем развилнелите се емоции? Първо ще попитаме „Тролът Сърдитко“ – този чаровен приятел знае най-добре какво е да изпаднеш в ярост. Малките читатели ще открият, че бясното ритане с крачета, дивите крясъци и сръдните не помагат с нищо. Ами тогава? Нека опознаем емоциите, за да ги опитомим!

Щастливата къща

Сложи граници, открий вътрешен мир

А има ли пораснали сърдитковци, които трудно овладяват собствените си изблици на гняв, разочарование и вина? „Сложи граници, открий вътрешен мир“ ни показва как да постигнем здравословния емоционален баланс, така че да се гордеем със себе си и с примера, който даваме на децата си.

 Забравеното изкуство да възпитавашКОМПЛЕКТ „ОСТЪР УМ“Голяма книга за малки нещотърсачи

„Голяма книга за малки нещотърсачи“ е освежаваща гимнастика за ума за цялото семейство. Това пъстро удоволствие провокира вниманието, логиката и съобразителността – очакват ни повече от 1000 чудесийки за откриване, забавни задачи, пъзели и лабиринти.

Голяма книга за малки нещотърсачи

Прозорлив ум

Пред нас – големите нещотърсачи, стои още по-голямо предизвикателство: да се научим да виждаме нещата такива, каквито са, а не такива, каквито ни се иска да бъдат. Как да свалим очилата на предубедеността, ще открием с „Прозорлив ум“.

Прозорлив умКОМПЛЕКТ „ДИСЦИПЛИНА ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ“Какво има в памперса? и Какво има в гърнето?

Сигурно не искате и да знаете „Какво има в памперса?“ и „Какво има в гърнето?“, но уви, всички деца преминават през стресиращия период на приучване към гърне и тоалетна. Тогава на помощ идва най-симпатичният експерт в областта – мишлето. То с готовност ще покаже на мъниците как точно стават нещата: с ентусиазъм, смях и лекота.

Какво има в памперса и Какво има в гърнето

Няма лоши деца

За останалите предизвикателства в отглеждането на най-малките се обръщаме веднага към Джанет Лансбъри. Милиони родители по света я боготворят заради гениалния ѝ възпитателен подход, който слага край на тръшкането, инатенето и истериите. Нека ѝ се доверим: „Няма лоши деца“.

Няма лоши децаКОМПЛЕКТ „ФАНТАЗИЯ“Шмакофокци

Край на скуката! Отваряме необикновената енциклопедия „Шмакофокци“, за да разкрием на децата грандиозна тайна: въображението прави чудеса! С него виждаме като през вълшебна лупа онези щури калпазани, които ни крадат чорапите, оставят ни съобщения от трошички и разхвърлят навсякъде. Каним ви лов за шмакофокци – с тях светът е приключение!

Какво има в памперса и Какво има в гърнето

Щурият мозък

За да е пълна веселбата продължаваме с Дийн Бърнет – стендъп комедиант и... невроучен! В книгата си „Щурият мозък“ той описва невероятните способности и още по-невероятните странности на човешкия ум. Дори и най-чудатите реакции започват да изглеждат нормални, когато открием какви щуротии се случват в мозъка ни. Пригответе се – освен интересно, е и страшно забавно!

Щурият мозък
Коментар

Защитен код


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.