Питър Сенги

Питър Сенги

Питър Майкъл Сенги (роден през 1947 г.) е американски системен учен, който е старши преподавател в университета MIT Sloan School of Management, съосновател на Института за комплексни системи в Ню Инглънд и основател на Дружеството за организационно обучение. Той е известен като автор на книгата "Петата дисциплина".

Питър Сенги е роден в Станфорд, Калифорния. Той има бакалавърска степен по аерокосмическата техника от Станфордския университет. Там учи също и философия. По-късно придобива магистърска степен по моделирането на социалните системи през 1972 г., както и докторска степен по мениджмънт от Училището по мениджмънт на MIT Sloan през 1978 г.

Сенги е основателният и председател на Дружеството за организационно обучение (SoL). Тази организация подпомага комуникацията и трансферирането на идеи между големи корпорации. Тя заменя предишната организация, известна като Центъра за организационно обучение в MIT.

Той практикува редовна медитация от 1996 г. насам. Препоръчва медитацията или подобни форми на съзерцателна практика.


Петата дисциплина
-20%
ТОП

Петата дисциплина

19.92 лв. 24.90 лв. Без данък: 18.27 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.