И мисленето не е проста работа

И мисленето не е проста работа

Автор: Iztok-Zapad Публикувано на: 23/12/2021 Прочитания: 835 Коментари: 0
В интересна дискусия издателят Любен Козарев и маркетинг консултантът Станимир Андонов обсъждат как обичайно мислят хората, стъпвайки върху няколко култови заглавия в областта: „Смущения в човешкото мислене“ (Даниъл Канеман, Оливие Сибони, Кас Р. Сънстейн), „На път сте да допуснете голяма грешка“ (Оливие Сибони), „Механизмите на ума“ (Майкъл Луис) и „Мисленето“ (Даниъл Канеман). Защо в различни часове от денонощието съдии определят различни наказания за едно и също престъпление? Защо на пациенти с еднакви симптоми лекарите поставят различни диагнози? Защо независимо от пола, възрастта, образованието и социалната класа всички хора попадат в когнитивни капани и си създават погрешни представи?
Оказва се, че мисленето не е толкова проста работа и ако действаме автоматично, ще станем жертва на собствените си предубеждения и заблуди, което от своя страна ще ни попречи да вземаме правилните решения.

Още любопитни факти за човешкия мозък и мислене може да чуете във видеото:Свързани книги

Мисленето
Мисленето

33.00 лв. без ДДС: 30.28 лв.

Купи
Механизмите на ума
Механизмите на ума

13.30 лв. без ДДС: 12.20 лв.

Купи

Коментари

Напишете коментар


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.