Филип Кар-Гом

Филип Кар-Гом

Филип Кар-Гом (рoден през 1952 в Лондон, Англия) е английски психолог и писател, водач на Ордена на Бардовете, Оватите и Друидите — най-голямата в света организация на друидизма.

От малък се интересува от древните традиции на друидите и постъпва в Ордена на Бардовете, Оватите и Друидите на 18-годишна възраст. След смъртта на основателя на Ордена Рос Никълс (1975), става последовател на френския духовен учител от български произход Омраам Микаел Айванов за 7 години, като превежна негови книги на английски език. Вдъхновен от него решава да посети България и да се запознае по-отблизо с учението на Петър Дънов, като в продължение на 14 години редовно посещава България и контактува с членовете на Бяло Братство, последователи на Петър Дънов. Изучава паневритмия и издава книга за нея през 1980 г.

От 1988 г. оглавява Ордена на Бардовете, Оватите и Друидите, издава много книги, изнася лекции и организира семинари и курсове за друидизма.


Няма налични продукти.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.