Една от най-красиво написаните книги: „Магистрала Линкълн“ (ревю)

„Някои книги са страхотни поради прекрасната история, други са страхотни поради думите, които се използват, за да разкажат историята си. В тази книга толкова често исках да подчертавам и препрочитам фрази и редове, но не винаги бях сигурен, че историята е толкова силна, колкото изреченията, използвани за разказването ѝ. „Магистрала Линкълн“ е фантастично четиво, което просто не можех да оставя.

Бащата на Емет наскоро е починал и къщата е запорирана, така че Емет трябва да се справи с това, но също така да стане настойник на своя 8-годишен брат Били. Емет и Били искат да започнат нов живот и решават да заминат, където смятат, че майка им е отишла, когато е изоставила семейството, въз основа на 9 пощенски картички, които им е изпратила от нейното пътуване. Като целият фокус в историята е насочен към двама братя, които са загубили всичко и се отправят на пътешествие, с идеята да започнат нов живот, да сложат новото начало. Изпълнени с надежда и хиляди планове, съдбата ги изправя пред различни предизвикателства и им поднася изненади – ту сладки, ту горчиви, но най-важното е, че те имат желанието, силата и волята да построят собственото си бъдеще така, както те искат. Трудностите, с които се сблъскват, не ги пречупват, напротив, откриват пред тях необятни възможности, интересни преживявания и ценен опит.

Това е история за семейството и приятелствата, които създаваме извън тези връзки. Става въпрос за младите мъже, които растат и гледат към бъдещето, което трябва да създадат за себе си. Става дума за пътешествие, което се обърква по толкова много приятни и неочаквани начини и това, което се научава за всеки един и как е живял животът (дори кратък) се дължи на това, което е било преди, и е повлияно от това как всеки е видял света досега. Чувствах се като пътник в това пътуване, а не просто като пасивен читател. Това правят брилянтните разказвачи, когато можете да отворите книга и напълно да се потопите в света, който те са създали. Всяка глава е разказана от различна гледна точка на героите и те не винаги виждат нещата по един и същи начин.

Персонажите са толкова разнообразни, всеки от тях със своите особености, но така уникално симпатични, възхитителни, пълноценни герои, които продължават да получават слоеве, докато различните гледни точки се споделят. Други герои идват в живота на нашите главни герои и всеки добавя драма и хумор по свой начин. Всички те, до един, спечелиха симпатиите ми, защото във всеки един от тях, имаше добрина и светлина. Тази книга е отчасти мисия и отчасти одисея и една от най-красиво написаните книги, които съм чел.

Благодарим на Michael Scofield за чудесния отзив, публикуван в читателската група „Споделяй какво четеш!“.
Коментар

Защитен код


Препоръчани книги

Магистрала „Линкълн“
-20%

Магистрала „Линкълн“...

23.12 лв. 28.90 лв. Без данък: 21.21 лв.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.