Зиауддин Сардар

Зиауддин Сардар

Зиауддин Сардар (роден на 31 октомври 1951 г.) е пакистански учен, писател, културен критик и интелектуалец, специалист по мюсюлманското мислене, бъдещето на исляма, бъдещи изследвания, наука и културните паралели. Списание "Проспект" го определя като един от 100-те най-добри публични интелектуалци в Обединеното кралство, а вестник "Индипендънт" го нарича: "Британския мюсюлмански енциклопедист".

Той е директор на Центъра за постнормална политика и бъдещи изследвания и редактор на списание Критичен Мюсюлманин, иновативен тримесечен по съвременни мюсюлмански идеи и мисли. Работата му е свързана с редица дисциплини, вариращи от ислямски изследвания и бъдещи изследвания до политика, литературна критика, информационна наука и културни връзки, критика на изкуството и критична теория. Роден е в Пакистан през 1951 г. и е израснал в Хакни, Източен Лондон.

Лектор е по физика, а след това и информационни науки в Градския университет на Лондон. След петгодишен престой в университета "Крал Абдул Азиз", Саудитска Арабия, той се връща на работа като кореспондент за Близкия изток на научните списания "Природа" и "Нов учен". През 1982 г. се присъединява към известна лондонска телевизия като репортер и помага за стартирането на азиатската програма "Източно око". В началото на 80-те години той е сред основателите на "Енкуайъри", списание за идеи и политика, насочено към мюсюлманските страни, която играе основна роля в насърчаването на реформисткото мислене в исляма. Докато е главен редактор на списанието, създава и Център за политически и фючърсни изследвания в университета "Изток-Запад" в Чикаго.


Няма налични продукти.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.