Жозе Фреш

Жозе Фреш

Жозе Фреш (роден на 25 юни 1950 г.) е френски писател на исторически романи, обвързани с Китай.

Първата му трилогия "Нефритеният Диск" е история, отнасяща се до периода на воюващите държави в разединен Китай. Той разказва за характера на богатия търговец и евентуалния бъдещ премиер на Китай и истински баща на първия император на Китай - Цин Ши Хуанг. Той описва борбите между другите царства и Царството на Цин, пслед които Китай се обединява.

Втората му трилогия "Императрицата на коприната" е поставена в средновековен Китай по време на династията Тан. Тя описва историята на император Гаозонг, третият император на Танг и неговата красива и амбициозна съпруга Ву Зетян, която след смъртта си буквално става владетел на страната и първата жена император в историята на Китай.

Последната му серия "Империята на сълзите" е поставена в средата на 19-ти век в Китай, по времето на Първата и Втората война на опиума, когато династията Цин се бори да оцелее и бавно се разпада.


Златна риба
ТОП

14.00 лв.Без данък: 12.84 лв.

Китай: някога и сега
ТОП

79.00 лв.Без данък: 72.48 лв.

Небесните коне
ТОП

14.00 лв.Без данък: 12.84 лв.

Островите на безсмъртието
ТОП

14.00 лв.Без данък: 12.84 лв.

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.