Жил Липовецки

Жил Липовецки

Жил Липовецки е френски философ, социолог и есеист. Липовецки е постмодернист и неговото име се свързва с идеите, понятията за хипермодерност и хипериндивидуализъм.

Проф. Жил Липовецки е роден през 1944 г. Кавалер на Почетния легион. Почетен доктор на Университета в Шербрук /Канада/. Член е на Националния съвет за образователни програми към френското правителство и на Съвета за анализ на обществото към министър-председателя на Франция. Ръководил е изследователски семинари по темите на индивидуализма, етиката и съвременните начини на живот в Университетите на Мадрид, Ню Йорк, Монреал, Мексико, Сао Паоло, Буенос Айрес, Сингапур. Най-известните му публикувани трудове са: “Ерата на пустотата” /1983/; “Царството на ефимерното” /1987/; “Залезът на Дълга” /1992/, “Третата жена” /1997/, “Метаморфози на либералната култура” /2002/; “Вечният лукс” /2003/; “Хипермодерните времена” /2004/.

Широката известност на Жил Липовецки се свързва най-вече с неговата оригинална интерпретация на модерността и обосноваването на т. нар. “парадигма на индивидуализма”. Изследванията му са преведени на 18 езика. Проф. Липовецки подготвя ново изследване върху хипермодерното общество на консумацията и щастието.


Хипермодерните времена
-20%
ТОП

Хипермодерните времена

4.80 лв. 6.00 лв. Без данък: 4.40 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.