Дозата прави лекарството

ТОП
  • Димитър Пашкулев
  • Автор:  Димитър Пашкулев
  • Година: 12-07-2005
  • Наличност:  Изчерпано
  • Код на продукта:  188-01
  • SKU: 05.0061
  • ISBN: 978-954-321-101-9

18.00 лв.
  • Без данък: 16.51 лв.
   


Доставка

До офис на куриер 4,00 лв.

До личен адрес 6,00 лв.

Провери своята поръчка

Обади ни се: 0888 465 635

Е-книги

За да изтеглите и четете е-книги от сайта на "Изток-Запад", се нуждаете от програмата Adobe Digital Editions, както и от регистрация в сайта на Adobe.

Електронните книги в нашия сайт не са съвместими с Kindle устройства и не подлежат на конвертиране.

Повече информация за е-книгите на „Изток-Запад“

Описание

Ефикасното лечение (най-бърз и траен резултат при най-малко разхо­ди) зависи не само от правилния избор на лечебни средства, но в решава­ща степен от тяхната дозировка. Има много данни, че масово използвани­те днес лекарства се приемат в количества, значително по-големи от необ­ходимите и безопасните. Така, първо, лечението ни излиза по-скъпо, вто­ро, с увеличаване на дозата ползите не нарастват, но пък, трето, със сигур­ност се увеличава процентът на нежеланите странични ефекти (само от тях в САЩ годишно умират по 125 000 души).

Затова в тази книга д-р Пашкулев, въз основа на дългогодишни проуч­вания и богатия си клиничен опит като практикуващ лекар, предлага за пър­ви път у нас един нов и по-перспективен метод на лечение, който представ­лява средният път (възхваляван от дълбока древност и на Изток, и на За­пад), златната среда между високите дози на фитотерапията и високите раз­реждания на хомеопатията. Започвайки от ниско дозираните тинктури и стигайки до разреждания от рода на 6х или (за най-силно действащите сред­ства) - до 5 или 9, средствата от тази междинна между билките, минералите и хомеопатичните лекарства група обединяват много от предимствата на двете крайни групи. Същевременно тяхното влияние, на физическо и енер-гийно-психологическо ниво, е по-балансирано, с липсващи или по-редки и меко проявяващи се кризисни епизоди. Последни проучвания в Европа, САЩ и Япония потвърждават допускането, че малките количества матери­ални субстанции не срещат такава съпротива от страна на организма и за­това могат да „си вършат работата по-невъзпрепятствано (големите дози често се възприемат като отрови и организмът се старае да изолира или не­утрализира действието им). При хомеопатията пък антидотирането (осуетя­ване на ефекта от цял спектър външни и вътрешни влияния) е далеч по-сла­бо изразено при тинктурите и ниските разреждания. Ако прилагаме (както често се препоръчва сега) през големи времеви периоди някаква висока по­тенция (примерно 200 или 1М веднъж месечно), е много вероятно нейният ефект да бъде осуетен. Докато, ако приемаме 4x10 капки от някаква тинкту­ра или веднъж-два пъти на ден разреждане 5 или 9 в продължение на сед­мици - то дори и да има противодействащи фактори, финото стимулиране на вътрешните процеси ще ги компенсира и подобрението ще продължава!

АКЦЕНТИ В КНИГАТА:

ЛЕЧЕНИЕ И ПРОФИЛАКТИКА С МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА ОТ РАЗНООБРАЗНИ ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ • РЪКОВОДНИ ПРИНЦИПИ • КОНКРЕТНИ УКА­ЗАНИЯ ЗА ПРИГОТВЯНЕ И ПРИЛАГАНЕ • БИЛКИ • ПОДПРАВКИ • ХРАНИ­ТЕЛНИ ДОБАВКИ • ХОМЕОПАТИЯ • ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ • СОЛИ НА ШУСЛЕР • СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ • ХРОМОТЕРАПИЯ • УНИКАЛНИ РЕЧНИЦИ

За автора

Димитър Пашкулев

Димитър Пашкулев

Д-р Димитър Пашкулев изучава източните и западни здравословни системи още от юношеските си години, но е завършил и академична медицина през 1986 г. Съставя цялостни индивидуални програми за лечение и ... Виж повече

Тагове: Алтернативна медицина, Билки и билколечение, Природна медицина, Хомеопатия

Спецификация
Година 12-07-2005
Страници 512
Размери 140/215 мм
Тегло 0.65 кг
Подвързия Твърда корица
Жанр Алтернативна медицина, Билки и билколечение, Природна медицина, Хомеопатия

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив
Защитен код

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Истории в помощ на най-малките (и техните родители)

07/05/2024

Да пораснеш с книжкаВсеки пораснал книгоман знае, че книгите са приятели, на които може да се разчита. Те са много ..

Търси се книгата с най-интересна идея…

23/04/2024

Скъпи читатели, отбелязваме Световния ден на книгата с празнична инициатива за книгомани. Участвайте в дискусионнат..

Една от най-красиво написаните книги: „Магистрала Линкълн“ (ревю)

19/01/2024

„Някои книги са страхотни поради прекрасната история, други са страхотни поради думите, които се използват, за да р..

За живота, пълен с вяра

21/12/2023

„Детето, което сънува звезда“ (разказ от Чарлз Дикенс)Някога едно дете често се разхождало насам-натам и си мислело..