Йоги Рамачарака

Йоги Рамачарака

Йоги Рамачарака (1862–1932) е псевдонимът на Уилям Уокър Аткинсън, американски писател, с голямо влияние върху духовните и философски движения от началото на 90-те години на миналия век, като "Новата мисъл" (предшественик на днешното движение "Ново време"- New Age) и теософията. Аткинсън, познат като Рамачарака, спомага за популяризирането на източни концепции в Америка като йога и широко интерпретирания хиндуизъм. Разширеният курс на Рамачарака по йога философия и ориенталски окултизъм остава важна следа в западните изследвания на източната култура.

Има редица други произведения на Рамачарака, в допълнение към няколко популярни книги, написани от автора със собственото му име. Много от произведенията на Аткинсън се продават добре по време на публикуването им, въпреки че не са били облагодетелствани с историческо признание. Това може да се дължи на факта, че много от книгите му се занимават с идеи, които днес са дискредитирани като псевдо-научни или шарлатански.

Уилям Уокър Аткинсън умира през 1932 г. в Лос Анджелис, Калифорния.Хатха-йога
-20%
ТОП

Хатха-йога

8.00 лв. 10.00 лв. Без данък: 7.34 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.