Яков Хехт

Яков Хехт

Яков Хехт (роден през 1958 г. в Хадера) е израелски възпитател и световен пионер на демократичното образование.

Хехт е международен лидер и визионер на демократичното образование - теорията на обучението и социалната промяна. През 1987 г. Хехт основава Демократичното училище в Хадера, Израел - първото училище в света, което се нарича демократично. Поради успеха на училището, Хехт спомага за създаването на мрежа от демократични училища в цял Израел. През 1993 г. свиква първата международна конференция за демократично образование (IDEC) - годишна конференция, която продължава да свързва учители, училища и организации. Скоро след това Хехт основава Институт за демократично образование в Израел (IDE), който се фокусира върху извършването на промени в системата на държавните училища чрез принципите на демократичното образование. В рамките на IDE, Хехт създава академичен факултет за демократични учители в Израелския университет.

През 2005 г. най-голямото икономическо списание "Маркер" нарече Хехт един от 10-те най-влиятелни хора в Израел.

През 2010 г. Хехт съосновава т. нар "Образователни градове - изкуството на сътрудничеството" - организация, която се фокусира върху превръщането на образователните системи в централен инструмент за растеж на градовете, в които те съществуват. Хехт продължава да бъде търсен говорител и консултант и играе съществена роля в движението за демократично образование в Израел и по света.


Демократичното образование
-20%
ТОП

Демократичното образование...

13.60 лв. 17.00 лв. Без данък: 12.48 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.