Волфганг Улрих

Волфганг Улрих

Волфганг Улрих, роден през 1967 г. в Мюнхен, е професор по изкуствознание и теория на медиите във Висшето училище по художествено оформление в Карлсруе.

Той получава докторска степен по философия и история на изкуството през 1994 г. Между 1997 г. и 2003 г., е гостуващ професор в Академията за изящни изкуства в Хамбург и в Академията за дизайн в Карлсруе. Изнася лекции в Германия, Австрия и Швейцария. От 2006 г. той е професор по история на изкуството и медийните теории в Академията по дизайн в Карлсруе, а през 2014 г. става вицепрезидент по научноизследователската дейност там. След 2015 г. работи и живее като писател на свободна практика в Лайпциг и Мюнхен.

В своите произведения той се занимава с история и критика на концепцията за изкуството, с изобразителната социология и теорията на потреблението. Преди всичко той критикува концепцията за модерно изкуство, чиято роля намира за преувеличена. Твърди, че произведенията на изкуството трябва да се разглеждат по-трезво. В публикациите си Улрих методично сравнява изкуството с други визуални феномени като изображения от реклама, фотожурналистика или пропаганда.


История на неостротата
ТОП

История на неостротата

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.