Владимир Тучков

Владимир Тучков

Владимир Яковлевич Тучков (роден през 1949 г. в Митишчи, Московска област) е руски поет и писател.

През 1972 г. завършва катедра "Електроника и системно инженерство" на Московския горски институт (сега - Московския университет по горите). 18 години работи като програмист в изследователския институт на Митишчи за радиоустройства и разработване на специализирани компютри.

Работил е като журналист в няколко медии, включително вестник "Съветски цирк", "Демократична Русия", "Вечерен клуб", "Вечерна Москва" и други. От 2002 г. е независим автор. Той е женен, има две деца и трима внуци. Литературните му публикации се появяват в края на 80-те години на миналия век. През 1991 г. той се присъединява към Съюза на писателите на Русия. Към края на 80-те началото на 90-те години е бил член на московския клуб "Поезия", до края на дейността на клуба. Публикуван е на руски, български, унгарски, немски, датски и други. Автор на два сборника със стихове и дванадесет книги с проза. От 2015 г. е член на Световния ПЕН клуб.


Смъртта идва по интернет
-20%
ТОП

Смъртта идва по интернет...

7.20 лв. 9.00 лв. Без данък: 6.61 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.