Владимир Градев

Владимир Градев

Проф. дфн Владимир Николаев Градев е български философ, теоретик на религията и дипломат.

Владимир Градев завършва Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна през 1982 г. и френска филология в Софийския университет през 1986 г.

Докторската му дисертация „Генезис и преображения на субективността във философията на Мишел Фуко“, защитена през 1996 г., е първото и единствено за момента систематично изложение на философията на Мишел Фуко на български език. Доктор на философските науки (2005 г.) с дисертация „Теологическо-политическия дебат на 20 век“.

Специализирал е в Университета Париж VIII, Европейския университетски институт във Флоренция, Дома за науките за човека в Париж, Холандската академия за науките и Венецианския университет.

Проф. дфн Вл. Градев преподава „Теория на религията“ в специалност Културология на Софийския университет.

Той е почетен член на Старата флорентинска академия „Coleggio dei nobili“ и членува в Международния комитет на „Les Etats généraux de la psychanalyse“

От декември 2001 г. е посланик на България при Светия престол. Той е автор на книгите Силите на субекта (ЛИК, 1999 г.) и Прекъсването на пътя (ЛИК, 2000 г.)


Политика и спасение
ТОП

Политика и спасение

11.00 лв.Без данък: 10.09 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.