Виждането на нагуала

ТОП
  • Автор:  Алексей Ксендзюк
  • Наличност:  В наличност
  • Код на продукта:  77-01
  • SKU: 03.0024
  • ISBN: 954-8945-91-6

12.00 лв.
  • Без данък: 10.00 лв.
   


Доставка

До офис на куриер 3,60 лв.

До личен адрес 6,00 лв.

Безплатна до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.

Поръчка по телефон

Поръчайте книги на телефон 0888 465 635

Е-книги

За да изтеглите и четете е-книги от сайта на "Изток-Запад" се нуждаете от програмата Adobe Digital Editions, както и от регистрация в сайта на Adobe.

Електронните книги в нашия сайт не са съвместими с Kindle устройства и не подлежат на конвертиране.

Описание

“Виждането на нагуала” е посветена на толтекското сънуване и виждане - уникални методи за развиване на възприятието, които позволяват невъобразимо да се разширят способностите на човека за познаване на Реалния Свят и за действие в него. Тези методи в най-значителна степен определят успеха на толтекската магия и се явяват ключов инструмент за тоталната трансформация на човешката природа.
Основите на тази дисциплина са изложени в книгите на великия мистик и антрополог от края на XX в. Карлос Кастанеда. Тук се предлагат детайлизирани инструкции и технически похвати, разработени и практически проверени от автора, а така също и подробни описания на променените режими на възприятие (световете на второто внимание), с които неминуемо се сблъсква вървящият по пътя на Трансформацията.

Ето откъс от книгата:Глава 3
Вниманието и енергообменът
(Събирателната точка)

Целта на хората на знанието е да “изковат”

своето енергийно тяло така, че да го превърнат в копие

на самите “себе си”, и обратно ­ да изковат своето “аз”

така, че да го превърнат в точно копие на енергийното си тяло.

Карлос Кастанеда

Веднага щом заговорим за себе си като за енергийно тяло с канали за енергообмен и с някаква си “събирателна точка” (за мнозина нещо съвършено абстрактно и метафизическо), възниква впечатлението, че предметът на нашите разсъждения е само още един вариант на теософските небивалици.

Трудно е да се повярва, че става дума за самата Реалност. В паметта изплуват фантастичните халюцинации на Щайнер и астралните блуждаения на агни-йога сред потоци от разнообразни енергии и “планове на битието” ­ с една дума, здравият смисъл протестира.

Известните на Европа визионери (започвайки от Блаватска и многочислените “потомци” на Рьорих) така са объркали всичко, така са го смесили с митове и фантазии ­ повечето от които съвършено безплодни, ­ че са отвратили от подобни разсъждения ума и сърцето на здравите хора.

И в това няма нищо чудно ­ те никога не са оперирали с понятието “описание на света”, никога не са познавали сложността на възприятието и затова се опитват с митове и с помощта на собственото си въображение просто да разширят до безкрайност света на описанието. Те не знаят (или не искат да знаят), че това е невъзможно.

Любопитното е, че подобни процеси (на друго ниво) днес са характерни за добропорядъчната академична наука ­ особено естествознанието.

Ще приведа един пример.

Продължителната криза на фундаменталните науки в опитите им да постигнат физическите закони на най-ниските нива на организация на Битието (т. е. в областта на субатомните процеси и тяхното взаимодействие) се обяснява от теоретиците по различни начини. Тук впрочем може да се забележи любопитна симетрия - ­ подобни проблеми се откриват и в космологическите изследвания, ­ да кажем, на метагалактическо ниво.

При това мнозина учени успяват да стигнат доста близо до разгадаването на истинските причини за кризата в научното познание на евроамериканската цивилизация ­ мине не мине, те захващат разговор за недостатъчността, непълнотата на езика за описание, който беше и си остава най-важният инструмент ­ не само на теоретичната наука (както можем да си помислим, ако разсъждаваме повърхностно), но и на практическата, експерименталната.

Откакто физиката окончателно напусна непосредствено наблюдаемия свят и ­ чрез общата теория на относителността, квантовата механика и т. н. ­ се потопи в царството на знаците и усложнените абстракции, тя стана дяволски сложен конгломерат от математически фикции (символи на откъснатото от всякакъв емпиризъм логическо мислене) и от маса неопределености, възникващи в процеса на научното изследване, измерванията и експеримента.

Защо използвах думата “неопределеност”? Физиците-теоретици добре знаят, че някъде към средата на XX в. в процеса на развитие на квантовите теории и на фона на съвършено новите експериментални данни е бил забелязан един основополагащ (от наша гледна точка) факт ­ получил се е разрив между резултата от наблюдението или експеримента и неговата интерпретация. Ако по-рано интерпретацията (тълкуването на същността и смисъла на ставащото) в най-общ смисъл естествено е произтичала от експерименталните резултати, то сега тя за пръв път в пълна степен е демонстрирала своята условност.

За автора

Алексей Ксендзюк

Още от автора

Неведомият човек

Неведомият човек

15.00 лв.Без данък: 12.50 лв.

Праговете на сънуването

Праговете на сънуването

18.00 лв.Без данък: 15.00 лв.

Тагове: Духовни учения,Самопознание и самопомощ,Езотерика

Спецификация
Година 01-01-2004
Превод от руски Любен Козарев
Страници 412
Тегло 0.4 кг
Подвързия Мека корица
Жанр Духовни учения, Самопознание и самопомощ, Езотерика

Този продукт няма отзиви.

Напишете отзив
Защитен код

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..