Васил Василев

Васил Василев

Проф. Васил Василев е автор на 5 книги. Участва и в 9 колективни монографии, написал е повече от 80 научни студии и статии, а също и две кратки истории на България, едната от които е издадена на 8 чужди езика.

Работил е дълги години като зам.-директор на Института по история, бил е зам.-главен редактор на сп. „Исторически преглед”, главен редактор на поредицата „Изследвания по българска история”. Той е бил и отговорен секретар на главната редакция на академичната многотомна „История на България”.

Последните две десетилетия от научната си кариера е посветил на историята на древните българи, последвалото покръстване на България през 865 г. от княз Борис – Михаил. Проф. Василев детайлно разглежда и всички спорни проблеми от родната ни история, а именно: къде е била нашата прародина, какви са нашият произход и етническата ни принадлежност, кога и как е осъществено високото ни цивилизационно равнище, как се е оформял през вековете българският език.


Древните българи
ТОП

23.00 лв.Без данък: 21.10 лв.

Кратка история на българите. Kнига I + CD
ТОП

15.00 лв.Без данък: 13.76 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин
При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.