Валтер Каспер

Валтер Каспер

Кардинал Валтер Каспер е роден през 1933 г. в Хайденхайм-Бренц, Германия. Следва и завършва в Тюбинген, където по-късно става професор по догматична теология. През 1983 г. преподава в Американския католически университет във Вашингтон. Автор е на множество книги и статии. През 1987 г. е ръкоположен за епископ на Ротенберг-Щутгарт, Германия. През 2001 г. е посочен от папа Йоан-Павел II за кардинал. В същата година оглавява Папския институт за развитие на християнското единство, която длъжност изпълнява до днес. Кардинал Каспер е почетен доктор на СУ “Св. Климент Охридски”.

Следвал е във Висшите духовни семинарии в Тюбинген (там получава докторска степен) и в Мюнхен. Ръкоположен е за свещеник на 6 април 1957 г. от кардинал Карл Йозеф Лайпрехт. Първоначално служи като викарий в енорията "Пресвято Сърце Исусово" в Щутгарт, а след това преподава догматично богословие във Висшата духовна семинария в Мюнстер, бидейки също неин ректор, в периода 1961-1969 г. След това преподава богословие в Тюбинген, където бил ректор на богословския факултет.


Иисус Христос
-20%
ТОП

Иисус Христос

12.00 лв. 15.00 лв. Без данък: 11.01 лв.

Тайнство на единството
-20%
ТОП

Тайнство на единството

7.20 лв. 9.00 лв. Без данък: 6.61 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.