„Ънхюмън“ - истории от бъдещето

Независимо дали сте почитатели на фантастиката, или я заклеймявате като „измишльотина“, „Ънхюмън“ на Е. Т. Уиспър ще ви впечатли с остроумието си, широкия поглед на автора и реалистичността си. Да, именно с реалистичността. За описаното в някои разкази ще се учудвате, че още не е сполетяло човечеството; а други ще ви накарат да прозрете, че бъдещето вече е тук. Авторът не се старае да плаши с чудовища и зли магьосници, а с близостта им до човешката природа, с приликите със съвремието ни.

„Новите времена изискваха нови методи. Човешката душа трябваше да се търгува на конвейер. Масово. Само трябваше да убеди клиентите, че душата им няма стойност. Че Бог е мъртъв. Тогава стоката автоматично се обезценяваше. А какво по-лесно да купиш нещо, загубило стойността си.“

Авторът спестява на читателя излишните описания. Всяка дума в диалозите е внимателно подбрана така, че да липсва всеки опит за словоизлияние. Героите са съвсем по човешки описани, макар и невинаги да са човеци. Добрият автор познава силните и слабите страни на героите си, това, което ги мотивира и движи. Онези, които ще срещнете из страниците на книгата, са пълнокръвни, с дребни привички и не само носители на положителни качества.

За онези, които имат нужда от нещо по-развлекателно и забавно, „Ънхюмън“ крие в ръкава голяма порция ирония и колоритни герои. Книгата ще ви преведе през лабиринт от антиутопични, фантастични и чудновати истории. Често ще се улавяте, че се усмихвате на написаното или ахвате от изненада.
Коментар

Защитен код


Препоръчани книги

Ънхюмън
-20%
ТОП

Ънхюмън

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.


Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.