Уилям Кент Крюгер

Уилям Кент Крюгер

Уилям Кент Крюгер е американски писател на криминални романи, най-известен със своята серия романи за Корк О'Конър, чието действие се развива главно в Минесота. През 2005 и 2006 г. той печели награда "Антъни" за най-добър роман. През 2014 г. неговата самостоятелна книга "Тежък дар" печели наградата "Едгар" за най-добър роман на 2013 г.

Крюгер казва, че иска да стане писател от трети клас, когато неговата история "Ходещият речник" бива похвалена от неговия учител и родителите му.

Той посещава Станфордския университет, но неговата академична пътека е прекъсната, когато влиза в конфликт с администрацията на университета по време на студентски протести през пролетта на 1970 г. През по-ранните си години се е изхранвал чрез дърводобив, изкопаване на канавки, строителство и писане като журналист на свободна практика; казва, че никога не е спирал да пише.

Пише кратки разкази и очерци в продължение на много години, но едва на 40-годишна възраст завършва ръкописа на първия си роман, който печели цели четири награди.

Крюгер е женен и има две деца. Живее в Сейнт Пол, Минесота.


Тежък дар
-20%
ТОП

Тежък дар

13.60 лв. 17.00 лв. Без данък: 12.48 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.