Уил Фъргюсън

Уил Фъргюсън

Уилям Фъргюсън (1964) е пътуващ канадски писател и романист най-известен с хумористичните си наблюдения върху канадската история и култура. Фъргюсън е роден в семейство с шест деца във Форт Върмилиън, Албърта. Родителите му се разделят, когато той е на 6 години; на 16 напуска училище и се премества в Саскатун, Дофин. Там животът му се променя и той завършва гимназията „Линдзи Търбър” в Ред Диър, награден с щедра стипендия. След това се присъединява към редица международни младежки програми, финансирани от канадското правителство. Учи филмово продуцентство и сценарий в Университета „Йорк” в Торонто, като завършва със специално отличие през 1990 г. След това се прехвърля в Кюшу, Япония, където преподава английски език в продължение на пет години. Там се жени през 1995 г.

След завръщането си от Япония, претърпява тежък културен шок, който се превръща в причина за първата му книга „Защо мразя канадците”, където описва ранните си пътувания, отвели го чак в Еквадор. По-късно разказва детайли за преживяванията си на автостоп в цяла Япония в „Блус по магистрала Хокайдо”, преименувана впоследствие на „На автостоп с Буда”. В момента живее в Калгари, Албърта, с жена си и двамата си сина.


419
-20%
ТОП

419

16.00 лв. 20.00 лв. Без данък: 14.68 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.