Уил Фъргюсън

Уил Фъргюсън

Уилям Фъргюсън (1964) е пътуващ канадски писател и романист най-известен с хумористичните си наблюдения върху канадската история и култура. Фъргюсън е роден в семейство с шест деца във Форт Върмилиън, Албърта. Родителите му се разделят, когато той е на 6 години; на 16 напуска училище и се премества в Саскатун, Дофин. Там животът му се променя и той завършва гимназията „Линдзи Търбър” в Ред Диър, награден с щедра стипендия. След това се присъединява към редица международни младежки програми, финансирани от канадското правителство. Учи филмово продуцентство и сценарий в Университета „Йорк” в Торонто, като завършва със специално отличие през 1990 г. След това се прехвърля в Кюшу, Япония, където преподава английски език в продължение на пет години. Там се жени през 1995 г.

След завръщането си от Япония, претърпява тежък културен шок, който се превръща в причина за първата му книга „Защо мразя канадците”, където описва ранните си пътувания, отвели го чак в Еквадор. По-късно разказва детайли за преживяванията си на автостоп в цяла Япония в „Блус по магистрала Хокайдо”, преименувана впоследствие на „На автостоп с Буда”. В момента живее в Калгари, Албърта, с жена си и двамата си сина.


419
ТОП

419

20.00 лв.Без данък: 16.67 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..