Уейд Дейвис

Уейд Дейвис

Уейд Дейвис (роден на 14 декември 1953 г.) е колумбийско-канадски антрополог, етноботаник, кинематографист и фотограф, чиято работа се фокусира върху световните племенни култури, особено в Северна и Южна Америка. Изследванията му са насочени към традиционните употреби и вярвания, свързани с психоактивните растения. Автор е на бестселърите „Змията и дъгата“, Светлина в края на света“, „Една река“ и „Облачният леопард“. Награждаван антрополог и писател, негови съчинения и фотографии са публикувани в „Нюзуик“, „Нешънъл Джиографик“, „Уолстрийт Джърнъл“, „Вашингтон пост“ и много други. В момента е изследовател в Националното географско дружество във Вашингтон, окръг Колумбия и в северна Британска Колумбия.

Дейвис е изследовател на обществото на „Нешънъл Джиографик“. Определян е от тях като един от изследователите на хилядолетието и като "рядко съчетание на учен, академик, поет и страстен защитник на цялото разнообразие на живота". Пътувал е в Източна Африка, Борнео, Непал, Перу, Полинезия, Тибет, Мали, Бенин, Того, Нова Гвинея, Австралия, Колумбия, Вануату, Монголия, Нунавут и Гренландия.

Получава колумбийска националност и гражданство през април 2018 г.


Древните навигатори
-20%
ТОП

Древните навигатори

11.20 лв. 14.00 лв. Без данък: 10.27 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.