У.У Джейкъбс, А. Б. Едуардс, У. Х. Ходжсън, М.Р. Джеймс, Е.Ф. Бе

У.У Джейкъбс, А. Б. Едуардс, У. Х. Ходжсън, М.Р. Джеймс, Е.Ф. Бе

Уилям Уаймарк Джейкъбс (18631943) е английски автор на разкази и романи. Макар че голяма част от работата му е хумористична, той е най-известен с хорър разказа си "Маймунската лапа". Джейкъбс е роден на 8 септември 1863 г. в Уопинг, Лондон. Получава образованието си в частно училище в Лондон, а по-късно и в "Бъркбек Колидж" (наричан тогава Бърбек литературен и научен институт, сега част от Лондонския университет).


Амилия "Ан" Бланфорд Едуардс (18311892), известна още като Амилия Б. Едуардс, е английска писателка, журналист, пътешественик и египтолог. Нейните най-успешни литературни произведения включват историите "Призрачният дилижанс" (1864), романите "Историята на Барбара" (1864) и "Лорд Бракънбъри" (1880) и египетския пътепис "Хиляда мили на Нил" (1877 г.). През 1882 г. тя основава Египетския изследователски фонд. Издава и поетична антология, публикувана през 1878 г.


Уилям Хоуп Ходжсън (1877–1918) е английски автор. Той оставя след себе си огромно като количество творчество, най-вече есета, кратка фикция и романи, обхващащи няколко припокриващи се жанра, включително ужас, фантастика и научна фантастика. Ходжсън използва опита си като моряк, за да придаде автентичен детайл на кратките си истории на ужасите, в много от които действието се развива в океана. Умира през Първата световна война на 40-годишна възраст.


Монтагю Роудс Джеймс (18621936), публикуван като М. Р. Джеймс, е английски автор, учен медиевист и ректор на Кралския колеж в Кеймбридж (1905-18) и на "Итън Колидж" (1918-36). Въпреки че работата на Джеймс като медиевист е високо оценена, той е най-известен със своите призрачни истории, които се считат за най-добрите в жанра. Джеймс предефинира жанра на късия хорър разказ като изоставя много от формалните готически клишета на своите предшественици и използва по-реалистични съвременни образи.

Едуард Фредерик "Е. Ф." Бенсън (18671940) е английски писател, биограф, мемоарист, археолог и писател. Бенсън завършва "Темпъл Гроув Скул", а след това и колежа "Марлборо", където пише някои от най-ранните си творби. Продължава образованието си в Кралския колеж в Кеймбридж.


Едмънд Джил Суейн (1861–1938), по-известен като Е. Г. Суейн, е английски свещеник и духовник. Като капелан на Кралския колеж в Кеймбридж, той е колега и приятел на писателя М.Р. Джеймс и редовен член на групата, организирана от него, известна с ежегодното си четене на призрачни разкази на Бъдни вечер, съставени специално за случая. Суейн си сътрудничи с Джеймс за организацията на сбирки за любителски представления в Кеймбридж, но е по-известен със събраните си призрачни истории, публикувани през 1912 г., озаглавени The Stoneground Ghost Tales.


Призрачният дилижанс
Призрачният дилижанс-foto2
Призрачният дилижанс-foto3
-20%
ТОП

Призрачният дилижанс

10.40 лв. 13.00 лв. Без данък: 9.54 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.