Тони Джери

Тони  Джери

Тони Джeри (роден Антъни Джeри, 23 януари 1961 г.) е американски автор, лектор и стратегически фасилитатор, известен най-вече с методологията си "стратегическо ускоряване".

Тони Джери е роден в Оклахома Сити, Оклахома. Родителите му са Стан и Линда Джери са предприемачи, които първи му показват силата на завишените очакванията на клиентите и ползите от маркетинга. Още в детската градина Тони започва да продава парчета скали на своите съседи. Според неговия настоящ биограф: "Без реални разходи може да се каже, че е на черно от петгодишна възраст".

Реалната му кариера започва през 80-те години, когато започва да изгражда и управлява десетки компании и партньорства, като става официален милионер на 23-годишна възраст. Само за няколко години обаче данъчните закони се променят, цените на петрола спадат до 10 долара за барел и Тони се оказа финансово с главата надолу. Той се възползва от тази възможност, за да оцени силните и слабите си страни.

След няколко години през 1991 г. сключва договор за консултации с "Крайслер". Заедно с други консултанти Тони помага на "Крайслер" да изградят ясна, но възвишена визия "да стане най-добрата компания в света". В рамките на две кратки години "Крайслер" плаща на Тони 2 милиона долара годишно, за да е коучър, съветник и за да обучава световните им висши ръководни кадри. Само за още няколко години компанията постига желаната визия.

Въз основа на този успех, кариерата на Тони набира скорост. Той започва да издава книги и е търсен като коучър от клиенти от цял ​​свят.


Животът е поредица от презентации
ТОП

18.00 лв.Без данък: 16.51 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.