Тони Бюзан

Тони Бюзан

Антъни Питър "Тони" Бюзан (роден на 2 юни 1942 г.) е английски автор и образователен консултант.

Бюзан популяризира идеята за психическата грамотност и мисловната техника, наречена "Mind Mapping", използвана по-рано от Леонардо да Винчи и други гениални личности.

Бюзан е роден в Лондон. Получава отличия по психология, английски, математика и общообразователни науки от Университета на Британска Колумбия през 1964 г. Разработва и представя в над 70 серии идеите си в научнопопулярно предаване на "Би Би Си", а много от тях са включени в серията му от пет книги: "Използвайте паметта си", "Овладейте паметта си", "Използвайте главата си", "Книга за техниката на бързото четене" и др. Оттогава е автор и съавтор на над 100 книги.

Бюзан развива идеята си за картографирането на мислите, докато е в университета, от чувството на неудовлетвореност, че традиционните бележки отнемат прекалено много време за учене. Той твърди, че умните карти са ефективен начин да се правят бележки от лекции или книги.


Силата на духовната интелигентност
ТОП

13.90 лв.Без данък: 12.75 лв.

Силата на творческата интелигентност
ТОП

11.90 лв.Без данък: 10.92 лв.

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.