Томас Гилович, Лий Рос

Томас Гилович, Лий Рос

Томас Дашиф Гилович (роден на 16 януари 1954 г.) е професор по психология в Университета "Корнел". Той провежда изследвания в областта на социалната психология, вземането на решения, икономика на поведението и е написал популярни книги и бестселъри по тези теми.

Гилович си сътрудничи с Даниел Канеман, Ричард Нишбет, Лий Рос и Амос Тверски. Неговите статии в рецензирани списания са популярни и използвани в редица статии и научни трудове в областта. Освен това Гилович е цитиран в медиите по теми, вариращи от ефекта на покупките върху щастието, до значението на преценката в социални ситуации.

Гилович е член на Комитета за скептично разследване.Лий Дейвид Рос (роден през 1942 г.) е професор по социална психология в университета в Станфорд.

Рос е влиятелен социален психолог, който е изучавал теорията на приписването, пристрастието, вземането на решения и разрешаването на конфликти в колаборация с дългогодишния си сътрудник Марк Лепър.

Рос е известен със своите разследвания на фундаменталната грешка на приписването с идентифицирането и анализа на такива психологически явления като поляризация на поведението, реактивна девалвация, константност в убежденията, фалшив консенсусен ефект, наивен реализъм и враждебен медиен ефект.

Вместо да ограничава изследванията си до лаборатория, Рос има голям интерес към глобалните проблеми като изменението на климата и правната система.Най-мъдрият в стаята
ТОП

Най-мъдрият в стаята

19.00 лв.Без данък: 15.83 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..