Тодор Згуров

Тодор Згуров е завършил техникум по механотехника– Хасково, специалност Електроавтоматика, както и СУ „Св. Климент Охридски“ – философия и история.  Доктор по философия е от БАН. 

Работил е като журналист, както и към Варненския свободен университет – филиал Смолян. Бил е и главен редактор на списание „Ключ. Полезни знания“. Съосновател и пръв председател на УС на Центъра за устойчиво развитие на планината – Смолян, където сега е Програмен директор. Дългогодишен директор на Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян. Член е и на редколегията на списание „Родопи“.

Има издадени монографии и студии в областта на философията и историята, както и книги с публицистика. Публикувал е поезия, включително и епиграми, както в специализирани издания – списание „Везни“, списание „Проглед“ , така и в периодични издания и сайтове – „Ретро“, „Родопи вест“, „Уикенд“, „Стършел“, „Класа бг“, „Петел“, „Словото“ и др.

Член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти.Епиграми

Епиграми

8.00 лв.Без данък: 7.34 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.