Тод Роуз

Тод Роуз

Тод Роуз е съосновател и президент на Центъра за индивидуални възможности и член на факултета в Харвардското висше училище. Неговата работа е съсредоточена върху науката за индивида и индивидуалността, за напредъка и самоусъвършенстването, развитието на таланта и усъвършенстването на човек. Той живее в Кеймбридж, Масачусетс.

Роуз е родена в Огден, Юта през 1974 г. Преди време заявява публично, че е бил слаб ученик в ранна възраст и че е бил изключен от гимназията в Лейтън, където е учил през 1993 година. През 1995 г. след като се е налага да изкарва прехраната за семейството си, сменя много и разнообразни професии, на някои е на минимални възнаграждения, но получава одобрение да посещава вечерни уроци в местен колеж. В последствие придобива афинитет към психологията и продължава образованието си с бакалавърска степен по психология от Университета "Уебър" (2000 г.), а след това с магистърска степен по математика (2001 г.) и докторска степен по човешко развитие (2007 г.) от Харвардското висше училище по образование, където работи с известния психолог Кърт Фишър. След това завършва със следдипломна стипендия в Лабораторията за визуално обучение в Харвард-Смитсониън център за астрофизика (2008 г.).

В последствие Роуз става лектор на TEDx. Там представя "Митът за средностатистическия човек" и показва основните принципи на науката за отделния човек, доказвайки как неговите открития могат да бъдат използвани от родители, учители, мениджъри и хора за подобряване и усъвършенстване на различни индивидуалности.


Краят на средностатистическия човек
ТОП

Краят на средностатистическия човек...

16.00 лв.Без данък: 13.33 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..