Тод Роуз

Тод Роуз

Тод Роуз е съосновател и президент на Центъра за индивидуални възможности и член на факултета в Харвардското висше училище. Неговата работа е съсредоточена върху науката за индивида и индивидуалността, за напредъка и самоусъвършенстването, развитието на таланта и усъвършенстването на човек. Той живее в Кеймбридж, Масачусетс.

Роуз е родена в Огден, Юта през 1974 г. Преди време заявява публично, че е бил слаб ученик в ранна възраст и че е бил изключен от гимназията в Лейтън, където е учил през 1993 година. През 1995 г. след като се е налага да изкарва прехраната за семейството си, сменя много и разнообразни професии, на някои е на минимални възнаграждения, но получава одобрение да посещава вечерни уроци в местен колеж. В последствие придобива афинитет към психологията и продължава образованието си с бакалавърска степен по психология от Университета "Уебър" (2000 г.), а след това с магистърска степен по математика (2001 г.) и докторска степен по човешко развитие (2007 г.) от Харвардското висше училище по образование, където работи с известния психолог Кърт Фишър. След това завършва със следдипломна стипендия в Лабораторията за визуално обучение в Харвард-Смитсониън център за астрофизика (2008 г.).

В последствие Роуз става лектор на TEDx. Там представя "Митът за средностатистическия човек" и показва основните принципи на науката за отделния човек, доказвайки как неговите открития могат да бъдат използвани от родители, учители, мениджъри и хора за подобряване и усъвършенстване на различни индивидуалности.


Краят на средностатистическия човек
-20%
ТОП

Краят на средностатистическия човек...

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.