Тимоти Тръл, Мичъл Дж. Принстайн

Тимоти Тръл, Мичъл Дж. Принстайн

Д-р Тимоти Тръл е професор по психология в Колумбийския университет. Той преподава различни курсове по клинична психология, особено анормална психология и да ръководи докторанти в техните изследвания.

Тим е завършил докторска степен по клинична психология в Кентъкския университет. Публикува много от изследванията си в списанията „Джърнъл ъф Абнормал Сайколъджи“,„Сайколоджикъл Асаймънт“ и „Джърнъл ъф Пърсъналити Дизордърс“. Подкрепяни финансово от Националния институт по здравето, Националния институт по злоупотреба с алкохол и алкохолизъм и от Фондацията за изследване на граничното личностово разстройство неговите изследователски проекти включват оценяване на етиологичните модели на личностово разстройство, изучаване на взаимоотношенията между личностовите разстройства и тези със злоупотреба с психоактивни вещества, оценяване на генетичните влияния и въздействието на средата върху личността и психопатологията и използване на амбулаторното оценяване в клиничната психология. Освен че работи в университета, Тим е член на научната колегия на Изследователския център за алкохолизъм на Средния Запад (MARC) и е практикуващ клиничен психолог.

Печелил е редица награди, някои от които са „Изключителен възпитаник“ наКентъкския университет; наградата за менторство на докторанти на Колумбийския университет; наградата „Робърт С. Даниълс“ за преподавателска дейност на нехабилитирани преподаватели, а наскоро и наградата „Професор на годината“ на Националното почетно общество по психология на САЩ. Тим е член на Американската психологическа асоциация и на Асоциацията за психологически науки.


Д-р Мичъл Дж. Принстайн е професор и директор на програмата по клинична психология в Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил.

Получава докторската си степен по клинична психология в Университета на Маями и завършва клиничната си практика и постдокторско обучение в Обучителния консорциум по клинична психология на университета „Браун“.

Изследванията на Мич са посветени на междуличностните модели, на интернализирането на симптоми и носещи риск за здравето поведения сред юношите, със специален фокус върху уникалната роля на взаимоотношенията с връстниците в развитийната психопатология на депресията и самонараняването. Той е главният изследовател в няколко минали и действащи проекти, финансирани от Националния институт за психично здраве, Националния институт за детско и човешко развитие и няколко частни фондации. Редактор е на списанието „Джърнъл ъф Клиникал Чайлд енд Адолесънт Сайколъджи“ (Journal of Clinical Child and Adolescent Psychology) и е член на редколегията на няколко списания, посветени на психопатологията на развитието.

Мич има няколко национални и университетски награди, които признават приноса му към областта - наградата на Обществото по клинична психология към Американската психологическа асоциация за ранна кариера, наградата на Колумбийския университет за изследване на суицидността. Мич е почетен член е на Обществото по клинична детска и юношеска психология към АПА и на Обществото по клинична психология. За преподавателската си работа получава Наградата на Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил за преподавател в бакалавърската степен; „Професор на годината“ на Националното почетно общество по психология на САЩ и др.Клинична психология
-20%
ТОП

Клинична психология

44.00 лв. 55.00 лв. Без данък: 40.37 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.