Тиери дьо Монбриал

Тиери дьо Монбриал

Проф. Тиери дьо Монбриал е основател и президент на един от първите френски мозъчни тръстове - Френският институт за международни отношения (Ifri). От създаването му през 1979 г. експерти на Ifri съветват френските президенти и дипломати по международни политически и икономически въпроси.

Тиери дьо Монбриал е роден през 1943 г., учил е математика и икономика в Калифорнийският университет, Бъркли и в Екол политекник, Парижката политехника, където по-късно оглавява Департамента по икономика. Създава Центъра за планиране на политики на френското външно министерство при Жорж Помпиду и е колумнист на вестниците "Монд" и "Фигаро́". Той е почетен член на редица чуждестранни висши училища и е в бордовете на директорите на Института "Петърсън" за международна икономика (Peterson Institute for International Economics), Центъра "Карнеги" в Москва (Carnegie Moscow Center) и Стандфордския институт за международни изследвания (Stanford Institute for International Studies).

Наскоро на български излезе книгата му "Мозъчните тръстове: начин на употреба".

Официален уебсайт: http://www.thierrydemontbrial.com/en/
Мозъчните тръстове: начин на употреба
-20%
ТОП

15.20 лв. 19.00 лв. Без данък: 13.94 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.