Сузи Уелч

Сузи Уелч

Сузи Уелч (родена през 1959 г.), известна преди като Сузи Уетлауфър, е американски автор, телевизионен коментатор, бизнес журналист и публичен говорител. Нейната книга от 2009 г., 10-10-10: Идеята за трансформиране на живота е бестселър на "Ню Йорк Таймс". Тя е съавтор, заедно с нейния съпруг Джак Уелч, а книгата е сред най-продаваните бизнес книги в класациите на "Уолстрийт Джърнъл" и "Ню Йорк Таймс".

Сузи Уелч е роден през 1959 г. в Портланд, Орегон, но е отгледана в Ню Йорк и Нова Англия. Уелч посещава академията "Филипс Ексетър", колежа "Харвард" и "Радклиф" и Харвардското бизнес училище, което завършва в топ пет на най-успешните ученици от випуска си.

Уелч започва кариерата си като репортер на "Маями Хералд", а след това е журналист на "Асошиейтед Прес". Преди това работи в продължение на няколко години в консултантска фирма за управление, базирана в Бостън. По-късно е назначена за главен редактор на "Харвард Бизнес Ривю". Тя има издадена книга и е редактор на множество книги и статии за лидерство, организационна промяна и управление на човешките ресурси.

В началото на 2002 г. Уелч е принудена да подаде оставка от ръководния си пост в "Харвард Бизнес Ривю", след като става част от афера с тогавашния женен Джак Уелч, бивш главен изпълнителен директор на "Дженерал Илектрик", докато подготвя интервю с него за списанието. Джак Уелч се развежда със съпругата си и след това се жени за Сузи Уелч.


10-10-10
ТОП

12.00 лв.Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.