Шарлот Герсон, Мортън Уокър

Шарлот Герсон, Мортън Уокър

Дъщерята на д-р Макс Герсон, Шарлот Герсон, основава Института "Герсон" през 1977 г. за да информира относно терапията Герсон и да я предоставя на хората по целия свят. Институтът "Герсoн" е истинският източник на информация за оригиналната, доказана терапия нa Герсон.

В момента Шарлот е на 93 години и се е оттеглила от Института, базиран в Сан Диего, както и от Клиника по терапия "Герсон" в Тихуана, Мексико. Сега ежедневните дейности на клиниката се извършват от лекарите-собственици на клиниката, които вече имат над 30-годишен опит в лечението на пациенти с терапия "Герсон".

Родена в Билефелд, Германия, Шарлот Герсон и нейното семейство са избягали от нацисткия холокост в Австрия. На 12-годишна възраст била диагностицирана с костна туберкулоза, смятано за фатално заболяване. Баща й, д-р Макс Герсон, я подлага на терапия, която разработва в Германия и има блестящ успех срещу туберкулоза от всякакъв род. Терапията Герсон е напълно естествена, а целта й е повишаване на имунитета на организма, за да може той сам да се пребори с всякакви заболявания или наранявания. Когато Австрия попада под нацистка обсада, семейството се мести във Франция, а после в Лондон. Оттам имигрират в Ню Йорк, където Шарлот помага на баща си да ръководи клиника за пациенти с много сериозни заболявания. Тя посещава "Смит Колидж" в Нортхемптън, Масачузетс.

Когато д-р Макс Герсон умира през 1959 г., Шарлот се захваща с завещанието на баща си, започва да държи лекции, продава книгите му и в крайна сметка намира и обучава персонал за клиниките, лекуващи по метода в САЩ и Мексико. Тези клиники помагат на хиляди пациенти с рак и други "неизлечими" болести да възстановят доброто си здраве и да се върнат към дългия и продуктивен живот със своите семейства.Д-р Мортън Уокър посещава Нюйоркския университет от 1947 до 1949 г. Продължава обучението си с докторска степен по медицина от Илинойския колеж между 1949 до 1953 г.

Преди това той практикува подиатрия (клон на медицината, посветен на изследването, диагностиката и медицинското и хирургичното лечение на заболявания на краката, глезените и долните крайници) повече от 16 години и е награден с 18 медала от Американската асоциация по подиатрия. След известно време той прекратява практиката си и става медицински журналист на пълно работно време и на свободна практика за следващите 42 години. През този период той е публикувал 91 книги на здравна тематика, плюс повече от 5 000 статии в клинични списания и печатни медии. Работата му включва писане на месечна колона от по 4000 думи за естествени и нетоксични методи на лечение в списание за алтернативна медицина.

Определен като "водещият медицински журналист в света на холистичната медицина", той получава награда в областта на хуманитарните науки от Американския колеж за напредък в медицината, Американското дружество за контрол на рака и Института по ортомолекулярна медицина.


Терапията Герсон: доказаната хранителна програма за лечение на рака и други „нелечими“ заболявания
-20%
ТОП

Терапията Герсон: доказаната хранителна прогр...

20.00 лв. 25.00 лв. Без данък: 18.35 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.