Шантал Муф

Шантал Муф

Шантал Муф (родена на 17 юни 1943 г.) е професор по политическа теория и директор на Центъра за изследвания на демокрацията към Уестминстърския университет в Лондон. Тя е сред най-влиятелните политически философи днес. Книгите и – между които „Хегемония и социалистическа стратегия” (в съавторство с Ернесто Лакло, 1985), „Завръщането на политическото” (1993) и „Върху политическото” (2005) – са преведени на десетки езици.

Шантал Муф е учила в университетите в Льовен, Париж и Есекс и е работила в много университети в цял свят (в Европа, Северна Америка и Латинска Америка). Тя е гостуващ лектор в Харвард, Корнел, Принстън и Парижкия университет. През периода 1989-1995 г. работи като програмен директор на Международния колеж по философия в Париж. Понастоящем е професор в катедра "Политика и международни отношения" в Уестминстърския университет, Лондон.


Демократическият парадокс
ТОП

Демократическият парадокс

12.00 лв.Без данък: 11.01 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.