съставители: Мартин Иванов, Орлин Спасов

съставители: Мартин Иванов, Орлин Спасов

Мартин Иванов е доктор по история и старши научен сътрудник в Института по история при БАН. Специализирал е в университета на Кеймбридж, Единбургския университет и Националния университет на Ирландия. Преподава стопанска история в НБУ и катедрите по европеистика, по социология и в историческия факултет към СУ. Има над 100 научни публикации, сред които са: "Реформаторство без реформи: Политическата икономия на българския комунизъм", "История на външния държавен дълг на България", "Бизнес елитите на България", "Мрежовият капитализъм. Българска търговска банка и нейните сродни дружества".

Орлин Спасов е български експерт по медии и журналистика. Завършва Българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по социология с дисертация на тема „Медии и преход. Политики на репрезентация“ (2000). Асистент (от 1994), а след това доцент (от 2006) във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Лектор и изследовател в Европейския университет Виадрина, Франкфурт на Одер. Колумнист на вестник „Култура“. Член-основател на фондация „Медийна демокрация“ (2007). Основател на Института за съвременни дигитални архиви (ИСДА) (2008).
Гласовете на прехода: Десните
-20%
ТОП

Гласовете на прехода: Десните

27.20 лв. 34.00 лв. Без данък: 24.95 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.