Рон Пол

Рон Пол

Роналд Ърнест „Рон” Пол (роден на 20 август 1935 г.) е американски лекар, писател, политик и дългогодишен член на Конгреса на САЩ от републиканската партия от щата Тексас. Кандидатира се два пъти за президент, веднъж през 1988 година от името на либертарианската партия и отново през 2008 година в предварителните избори на републиканската партия. През юли 2011 г. обявява своето намерение да се кандидатира отново през 2012 година. Той е известен критик на американската външна и монетарна (парична) политика и често е наричан „Доктор Не” заради отказа му да гласува закони, освен ако те не са „изрично позволени от конституцията”. Рон Пол има широка подкрепа сред консервативните среди и за две поредни години (2010 и 2011) е избиран за кандидат на „Консервативната политическа конференция”.

Рон Пол е описван като консерватор, конституционалист и либертарианец. Като критик на американската външна политика, той се обявява против войната в Ирак и подкрепя идеята за ненамеса и само едната част на изолационизма. Подкрепя идеята за свободни пазари и търговия по със света. Той е за излизането на Съединените щати от организации като НАТО, СТО, ООН, МНС и др., които според него намаляват американския суверенитет. Икономически той подкрепя капитализма и е за по-ниски разходи и по-малка намеса на държавата в икономиката, както и за намаляване на данъците.

В сферата на гражданските свободи Рон Пол подкрепя основните граждански свободи описани в Конституцията на САЩ (на религията, на словото, на личността, на правото за притежаване на оръжие). Не подкрепя Патриотичния акт, който според него намалява личната свобода в Америка.Свободата
ТОП

Свободата

14.90 лв.Без данък: 12.42 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.

На фокус

Чуй гласа на природата с новите музикални книги от Изток-Запад!

12/07/2019

Искате ли да се разходите в джунглата? Да чуете как реве ягуарът, да послушате песента на райскат..

Включи се в лятната ни игра и спечели чудна награда!

26/06/2019

Препоръчай книга, издадена от „Изток-Запад“, която би избрал за почивката си, и можеш да спечелиш ваучер на с..

На един клик от книгите!

14/06/2019

Бърз, удобен, функционален - това е новият сайт на издателство „Изток-Запад“. Създадохме го с любовта и о..

Вашите топ 10 на Пролетния базар на книгата

03/06/2019

Скъпи приятели,благодарение на вас отново имахме един чудесен панаир на книгата, където вашия ентусиазъм ни зап..