Ромен Сарду

Ромен Сарду

Ромен Сарду (роден на 6 януари 1974 г.) е френски писател, роден в Було̀н Биянку̀р, Франция. Той е син на певеца и композитор Мишел Сарду.

Ромен Сарду е роден в семейство на художници, певци, актьори и писатели. От малък развива страст към операта - само на десет години е, когато открива любовта си към музиката на Ричард Вагнер. Тази ранна любов го подтиква към откриването на театъра, а след това и на литературата. Увлечението му към четене бързо придобива предимство пред любовта му към музиката. Той е израснал сред творбите и живота на велики автори. Тази страст е почти всеобхватна и остава с него за цял живот.

Напусна гимназия в годината преди дипломирането си с твърдото намерение да стане драматург. Записва се в театрални класове за да разбере по-добре механиката, участваща в изкуството на сценичните занаяти и да се разграничи по-ясно в действащата професия. Паралелно той се занимава с множество "писмени упражнения", всички насочени към театъра. След известно време, недоволен, той напуска страната, за да работи в продължение на две години в Лос Анджелис, където пише скриптове за деца.

В крайна сметка се връща във Франция, където се жени и пише първия си успешен роман.


И опрости нам греховете
-20%
ТОП

И опрости нам греховете

12.80 лв. 16.00 лв. Без данък: 11.74 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.