Робърт Райт

Робърт Райт

Робърт Райт (роден на 15 януари 1957 г.) е американски журналист, който пише за наука, история и религия. Той е съосновател и главен редактор на Bloggingheads.tv - политически, философски и научен видео блог и дискусионен сайт. Той е старши научен сътрудник във фондация "Нова Америка", мозъчен тръст, описван като "радикално центристки".

Райт е роден в Лоутън, Оклахома в семейство на баптисти, но е отгледан в Сан Франциско. Записва се в Тексаския християнски университет, където учи за една година в края на 70-те години, преди да премине в Принстънския университет, за да изучава социобиологията, която е предшественик на еволюционната психология.

Работи като старши редактор в списание "Науката" (The Sciences) и "Новата република" (The New Republic), "Време" (Time) и сътрудник на много други, сред които "Ню Йоркър" и "Ню Йорк Таймс"..

Неговите книги са преведени на десетки езици, а наградите му включват и престижната Наградата на националното списание за есе и критика. Преподава курсове по философия и религия в Принстънския университет и университета в Пенсилвания. Той е гостуващ професор по наука и религия към Съюза на богословската семинария в Ню Йорк.Еволюцията на Бог
-20%
ТОП

27.92 лв. 34.90 лв. Без данък: 25.62 лв.

Показани 1 от 1 | 1 (1 Страници)

Записване за бюлетин

При записване се съгласявате с обработката на личните ви данни единствено за маркетингови цели. Повече на Политика за защита на личните данни.